Actualitate

Regele Thailandei a aprobat componența noului guvern

Regele Thailandei, Maha Vajiralongkorn (Rama X), a aprobat astăzi componența noului guvern, condus de liderul partidului „Pheu Thai”, Phetchathorn Chinnawat. Potrivit doamnei Chinnawat, care se descrie drept „capitalist social-liberal”, noul guvern se va concentra pe rezolvarea problemelor economice pentru îmbunătățirea calității vieții în Thailanda.

Unul dintre obiectivele cheie ale politicii externe va fi apropierea de BRICS, cu posibilitatea aderării la organizație. „Thailanda crede în dezvoltarea BRICS și în locul său în această organizație”, a declarat anterior Chinnawat, conform Kommersant.

Noul cabinet de miniștri, format din 36 de membri, va fi actualizat cu o treime față de precedentul, care a demisionat prematur în luna august. Partidul „Pheu Thai” rămâne în frunte, având 17 miniștri și miniștri adjuncți, inclusiv ministrul de Finanțe Pichai Chunhavanich și ministrul de Externe Marit Sangiamphong. Celelalte 19 posturi vor fi ocupate de partenerii de coaliție ai „Pheu Thai”.

Printre numirile notabile se numără noul ministru al Apărării, Phumtham Wechayachai, fost vicepremier, și noul ministru al Comerțului, Pichai Naripthaphan, fost ministru al Energiei.

Premierul Chinnawat a subliniat că toți cei 35 de candidați au trecut printr-o „verificare atentă”, o mențiune importantă în contextul scandalului legat de încheierea prematură a mandatului fostului prim-ministru Setththa Thavisin.

Ce cautam?