Afaceri

Ghidul tău pentru tratamentul autismului peste hotare

Medicina nu stă pe loc, cercetarea și inovația merg mână în mână pentru a rezolva problemele de sănătate și a oferi șansa de a trăi. Compania locală Medical Concierge Group, cu suportul unei clinici din Turcia, oferă speranță familiilor cu copii cu autism sau trăsături din spectrul autist. Este vorba despre un tratament cu celule stem, tratament care promite rezultate vizibile chiar după prima terapie. Această abordare aduce schimbări semnificative în viața copiilor cu autism și alte deficiențe din acest spectru, oferind nu doar tratamente personalizate, ci și o rază de speranță pentru un viitor mai luminos

Orice tratament peste hotarele țării este o experiență solicitantă și adesea cu multe necunoscute la mijloc. Oamenii puși în această situație se confruntă cu provocarea de a merge într-o țară necunoscută, unde se vorbește o altă limbă, unde totul este necunoscut. Și la toate acestea, se mai adaugă povara diagnosticului, mai ales dacă este vorba despre copii. Sabina Șpac, fondatoarea Medical Concierge Group, spune că aceste provocări ale oamenilor au devenit misiunea ei. „Atunci când oferi o mână de ajutor, simți că tot ceea ce faci are un sens. Am pornit din experiența tratării soțului, când am conștientizat situația în care sunt puși oamenii diagnosticați cu diverse maladii. Doare incertitudinea, lipsa informațiilor și lipsa posibilităților, mai ales în cazul copiilor, al căror tratament poate fi efectuat doar peste hotare. Am decis să acționez. În plus, fiind mamă a trei copii, unul dintre care cu trăsături din spectrul autist, am hotărât să caut soluții. Am fondat compania cu intenția de a oferi suportul necesar pentru toate deplasările, negocierile și documentările legate de tratamentul peste hotare. O fac cu titlu gratuit pentru pacienți, o fac ca și aport social”, menționează managera.

ÎMPREUNĂ PUTEM FACE MAI MULT

Fondatoarea Medical Concierge Group povestește despre cât de importante sunt în acest domeniu parteneriatele dintre oameni. Fundațiile de caritate, instituțiile medicale din afara țării, oamenii care au trecut prin experiențe similare, totul se face prin sinergia acestor parteneriate. „Sunt o persoană care nu poate recomanda un tratament dacă nu a trecut prin el cu propria experiență. Fiind mama unui copil de cinci ani cu trăsături din spectrul autist, am căutat, am studiat cam tot ce se putea la capitolul terapii, tratamente pentru propriul fiu. Deoarece el manifestă hiperactivitate noaptea, somnul este practic un lux pentru mine, de trei ani. Inițial, când am început a studia ce tipuri de tratamente sau terapii există în acest sens, am fost deschisă la toate posibilitățile, rezultatul însă nu a fost unul vizibil de curând, dar am aflat de această oportunitate de tratament cu celule stem”, specifică Sabina.

NU EXISTĂ REACȚII ADVERSE

Potrivit specialiștilor în medicină, dar și părinților care au efectuat deja acest tip de tratament cu copiii lor, efectul pozitiv al acestuia se resimte chiar după prima terapie. Terapia cu celule stem se face în două cure, cu un interval de două săptămâni. Pacientului i se administrează o anestezie generală, după care sunt injectate celulele stem. Este vorba despre o injectare intravenoasă, una intramusculară și alta în zona coloanei vertebrale. Ulterior, pacientul este monitorizat două-trei zile, pentru a analiza comportamentul și rezultatul procedurii.

Odată intrate din nou în organism, celulele stem repară legăturile de neuroni. Specialiștii spun că este o procedură absolut inofensivă, iar trăsăturile distincte ale autismului sunt reduse în proporții de 70-80%. Medicii vorbesc despre un rezultat vizibil chiar după prima cură. Foarte rar este nevoie de trei cure. Cel mai important aspect al acestui tratament constă în faptul că nu există reacții adverse, iar lipsa unor rezultate în urma tratamentului este un lucru foarte rar. Tratamentul se face la o clinică din Istanbul, acest fapt având mai multe beneficii sub aspect logistic, în comparație cu țări precum Elveția sau Austria, unde există oportunitatea unor asemenea cure. „Am făcut tot posibilul ca pacienții nostri să aibă acces la tratamente de ultimă generație. Datorită terapiei cu celule stem, astăzi putem veni cu opțiuni de tratare pentru boli care până acum se considerau incurabile, de exemplu: autism, diabet tip 1 și 2, demență, amiotrofie și diverse boli autoimune”, susține Sabina Șpac.

ȘANSE OFERITE TUTUROR

În cele zece luni de când a fost fondată compania, Sabina a ajutat peste 100 de persoane. Actualmente, compania are solicitări de organizare a tratamentelor atât pentru adulți, cât și pentru copii. Este vorba despre tratarea bolilor oncologice și a altor maladii care necesită tratament peste hotarele țării. De asemenea, este vorba despre medicină estetică pentru femeile care au suferit intervenții chirurgicale, dar și despre pacienții care, în urma pierderii unor persoane dragi, insistă să-și verifice starea de sănătate printr-un check-up serios. „Este verificată predispunerea ereditară la diverse maladii, dar și starea generală a sănătății. Un asemenea set de analize poate costa maxim trei mii de euro, acest preț fiind unul preferențial, negociat de Medical Concierge Group. În plus, există multe cazuri când pacienților nu li se confirmă diagnosticul și, după un tratament minim invaziv, aceștia devin perfect sănătoși. Apropo, avem mulți oameni din diasporă care se adresează la noi pentru ajutor. Am avut cazuri când pacienți de 90 de ani revin acasă cu zâmbetul pe buze. Nu alegem pacienții după vreun criteriu, pe cine să ajutăm și pe cine nu, oferim șansă tuturor”, spune fondatoarea Medical Concierge Group.

Sabina ȘPAC, fondatoare Medical Concierge Group

Datorită terapiei cu celule stem, astăzi putem veni cu opțiuni de tratare pentru boli care până acum se considerau incurabile.

MEDICAL CONCIERGE GROUP

medicalconcierge.md

069 376 777

Ce cautam?