19/10/2020

JTI - angajator de top la nivel global
JTI - angajator de top la nivel global Интервью

Acest material urma să înceapă standard, ordinar, obișnuit articolelor despre business-uri cu acoperire globală și oameni de afaceri. Totuși, în acest caz, el nu ar fi fost despre compania JTI. Pentru că Japan Tobacco International, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața de la noi, este ANYTHING BUT ORDINARY.

JTI este singura companie din Moldova, certificată 7 ani consecutiv drept Cel mai Bun Angajator (Top Employer) de către Top Employers Institute. Așadar, articolul ne va duce într-o poveste. Una de succes.

Mă întrebați despre mine? Atunci și Acum?

Vă răspund…

Sunt un om normal. (zâmbește)

Cred că în toate trebuie să existe echilibru și dedicație.

Astfel, îmi fac timp pentru familie și prieteni, pentru pasiunile mele – pescuitul și călătoriile - îmi place să descopăr Moldova altfel, prin păduri și peste râuri, în tot felul de expediții off-road. Istoria noastră o recunosc din fiecare toltră și cetate din nord sau câmpie din sud. Și bineînțeles îmi place la nebunie să muncesc la JTI Moldova. Toate astea luate laolaltă – mă fac un om împăcat și fericit.

Mi-am început cariera la JTI România ca agent de vânzări, acum mai bine de 18 ani. Perioada următoare am învățat multe despre cum ”respiră” industria și am avansat curând dintr-un rol în altul, până când, acum aproape 10 ani, am revenit în Republica Moldova să conduc toate operațiunile pe piață, pe poziția de Country Manager.

În 2011 am găsit la JTI Moldova o echipă mică, tânără, dar foarte unită. Am identificat oportunități (pentru că în business acestea apar tot timpul, nu trebuie decât să știi să le simți), am construit și perfecționat procese, am desăvârșit cultura organizațională, dezvoltând oamenii și echipa și am investit în brand. Iar în acest an, sărbătorim 15 ani de JTI - ani plini de provocări și reușite, crize transformate în oportunități și performanță maximă. De-a lungul anilor, am evoluat ca organizație, am dezvoltat procese complexe la nivelul tuturor departamentelor și programe care au promovat și consolidat echipa. Am investit în permanență în creșterea competențelor angajaților și dezvoltarea culturii noastre organizaționale, promovând o echipă tânără și dinamică, în care se respectă egalitatea de gen.

Drept recunoaștere a eforturilor întregii echipe de management și a tuturor angajaților, suntem singura companie din Moldova declarată de Top Employers Institute - Cel mai Bun Angajator (Top Employer) 7 ani la rând.

La JTI, nu doar în Moldova, dar peste tot, în toate cele 400 de filiale din diferite țări, angajând peste 44.000 de salariați la nivel global – Oamenii fac Diferența. Suntem lideri în domeniul resurselor umane, recunoscuți drept una dintre firmele de top care susțin și dezvoltă talentele și îmbunătățesc continuu practicile în domeniul resurselor umane.

Fiecărui membru din echipă i se oferă libertatea de a fi el însuși și de a crește. Libertate adevărată. În toată activitatea, compania se bazează pe strategia potrivit căreia dorința de a învăța și excela atât în cadrul poziției deținute, dar și în alte domenii, este factorul-cheie al creșterii profesionale și personale. Această abordare este încurajată indiferent de postul deținut de angajat. În fiecare membru al echipei se investește extrem de mult – prin programe de formare pe care acesta și le alege, prin implicare și schimb de experiență între toți colegii.

Despre planurile de viitor? Vom asigura continuitate pe toate direcțiile strategice.

Vom asigura un partneriat constructiv între mediul de business și autorități, conlucrând într-o manieră transparentă, deschisă și productivă. Vreau să menționez aici că suntem unul dintre cei mai mari contribuabili la bugetul de stat al Republicii Moldova cu un aport semnificativ prin acciză și TVA - de circa 3%.

Vom continua să fim o companie responsabilă prin investițiile în comunitatea în care ne desfășurăm afacerea, prin susținerea unor evenimente culturale de înaltă ținută artistică și prin suportul acordat proiectelor sociale din toată țara.

Și nu în ultimul rând, vom continua să investim în oamenii noștri, în mărcile noastre și în reputația noastră, pentru că asta înseamnă să fii Companie de Top.

Despre cum aleg oamenii pentru echipa mea din Moldova?

Este un proces foarte minuțios și interesant. Despre acesta vine cu mai multe detalii Tatiana, Managerul People & Culture.

Să știți că standardele JTI sunt foarte înalte. Alegem cu grijă fiecare membru al echipei. Suntem cei mai buni dintre cei mai buni, așa că alegem tot pe cei mai buni dintre cei mai buni - oameni deschiși, care gândesc Out of the Box, gata pentru provocări și realizări mari.

Oameni care să meargă mândri seara acasă, după o zi de muncă, pentru provocările depășite și cu satisfacția că au realizat lucruri excepționale.

Astfel, suntem Top Employer, recunoscuți drept Cel mai Bun Angajator la nivel Global. Sunt procese care vin să susțină acest obiectiv strategic, iar schimbarea se produce prin intermediul politicilor de management a talentelor și celor de dezvoltare a angajaților companiei.

Cultura organizațională a JTI creează un mediu favorabil și plăcut dezvoltării de talente și lideri. În cadrul companiei noastre întâlnești oameni ambițioși și pasionați de ceea ce fac, de la care poți învăța multe lucruri.

Totodată, diversitatea și incluziunea socială sunt alte componente care oferă companiei siguranța că toți angajații au libertatea de a crea, libertatea de a se dezvolta și de a crește profesional.

Evenimentele interne destinate consolidării culturii organizaționale sunt cele mai potrivite pentru ca un angajat să se integreze mai rapid și să cunoască mai multe despre oamenii cu care va lucra zilnic cot la cot. Iată de ce, evenimentele organizate constant de People & Culture: teambuldinguri, seminare de wellbeing, ceremonii de ceai și evenimente cu responsabilitate socială, au un rol important și au devenit tradiții în cadrul companiei JTI. Reprizele de pescuit sau ieșirile în natură la grătar – sunt bineînțeles preferatele echipei.

...

Citeşte articolul complet în ediţia din octombrie a revistei BusinessClass.

Ați găsit o eroare în text? Selectați-l și apăsați CTRL+ENTER

Нашли ошибку в тексте?
Сообщите нам!

Сообщить об ошибке

ВАМ ТАКЖЕ МОЖЕТ ПОНРАВИТЬСЯ

Оставить комментарий

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены (*).

20 дн. 13 час.

172-173

Реклама в ВС