13/05/2020

Sfaturi utile pentru IMM-uri în timpul pandemiei 
Sfaturi utile pentru IMM-uri în timpul pandemiei  Менеджмент

Businessul mic va avea cel mai mult de suferit din cauza pandemiei de coronavirus, estimează experții de la Banca Mondială. Extrem de multe întreprinderi mici şi mijlocii din întreaga lume s-au închis și și-au trimis angajații în șomaj tehnic. Unii antreprenori au investit toate economiile de-o viață în afacerea lor sau, mai rău, au luat împrumuturi pentru a se menține pe linia de plutire, iar acum au de achitat rate.

Guvernul a introdus măsuri de ajutor pentru IMM-uri, dar există și alternative la care alternative la care antreprenorii au apelat pentru a putea activa și pe timp de pandemie. Cei mai mulți au reinventat businessul din dorința de a fi cât mai aproape de client.

Mediul online
Acesta este momentul perfect pentru a merge pe online și a începe să investești în brand building-uri și content bun. Lumea, fiind blocată în case, petrece foarte mult timp navigând pe internet așa că este necesar mai mult decât necesar ca o afacere să fie prezentă aici, astfel încât clienţii să nu poată simți lipsa din offline.

Cupoane

Multe cafenele au lansat pachete promoționale și le oferă cupoane rambursabile online clienților. Aceste cupoane pot fi răscumpărate, de exemplu, prin cafea. Scenariul poate fi duplicat pentru orice altă afacere care necesită ca potențialii clienți să fie prezenți fizic pentru a face o achiziție.

Emisiuni online

O serie de companii media au început să facă live-uri cu invitații din talk show-uri, emisiuni de dezbateri, etc. De exemplu, comedienii oferă sesiuni de stand up online pe Zoom sau podcasturi video, iar biletele la astfel de evenimente sunt plătite tot pe internet. În mod similar, brutarii și restaurantele oferă cursuri de gătit online. Și tot așa, de la antrenorii de înot și instructorii de scufundări, până la nutriționiști și make-up artiști. Toți țin acum cursuri de instruire online, pentru sume mai mici ce-i drept.

Evaluează-ţi bugetul și planifică-ți următoarele 12 luni

Este întotdeauna plăcut să ai stabilit un plan solid atunci când e vorba de finanțe. Dacă nu ați făcut-o deja, ar putea fi un moment oportun să vă analizați rezervele de numerar și să verificați cât de departe puteți ajunge. Cel mai bine ar fi să se calculeze atât scenariul pozitiv, cât și cel negativ.

Concentrați-vă mai degrabă pe clienții existenți, decât pe cei pe care credeți că-i puteți atrage

Clienții existenți ar putea deveni salvatorii dvs. în afaceri. Țineți legătura cu ei permanent, faceți check-in-ul și comunicați direct cu aceștia. Trimiteți e-mailuri regulate, oferiți conținut gratuit, renunțați la un procent din taxe, amintiţi-le de valoarea pe care o aduc în afacerea voastră.

Nu vă fie teamă de cât de rea este starea. Astfel, este posibil să vă dezvoltați compania organic, fără a cheltui mulţi bani.

Revista Business Class vă urează mult success!

Ați găsit o eroare în text? Selectați-l și apăsați CTRL+ENTER

Нашли ошибку в тексте?
Сообщите нам!

Сообщить об ошибке

ВАМ ТАКЖЕ МОЖЕТ ПОНРАВИТЬСЯ

Оставить комментарий

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены (*).

До нового номера: 26 дн. 16 час.

159

Специальное издание

159 Специальное издание

Реклама в ВС