18/11/2022

„Vernon|David” - Avocații care lucrează pentru businessul tău
„Vernon|David” - Avocații care lucrează pentru businessul tău Менеджмент

Vernon|David” este o casă internațională de avocatură de tip boutique, specializată în tranzacții comerciale complexe și soluționarea disputelor, chestiuni de reglementare și probleme de conformitate. Avocații noștri oferă consiliere juridică personalizată de înaltă calitate unei game largi de clienți locali și internaționali, de la start-up-uri la mari corporații multinaționale și chiar guverne străine.

Casa Internațională de Avocatură „Vernon|David”, în prezent are deschise birouri la Chișinău și la București, iar echipa include avocații din Republica Moldova, România și SUA. Managementul activităților este asigurat de șapte parteneri, dintre care cinci în România și doi în Republica Moldova, iar în total Casa de Avocatură are peste 40 de avocați asociați și alți specialiști.

Biroul „Vernon|David” de la Chișinău a fost înființat încă în 2009, iar în cadrul acestuia în prezent activează 12 specialiști în diverse domenii juridice dintre care doi parteneri (Sergiu Bivol, Roman Ivanov, Ion Căpățînă, Eduard Gurin, Nadejda Ciubotaru, Adelina Braga, Mihai Sîlța, Alina Lisnic, Sergiu Beșliu, Marina Florea, Elena Guja și Sorin Tighinean). În doar 13 ani, biroul de la Chișinău a devenit unul dintre cele mai numeroase birouri de avocați din Moldova raportat la dimensiunea pieței locale. Activitatea Biroului este divizata în două departamente majore: departamentul de litigii și arbitraj și departamentul de consultanță, fiecare fiind conduse de către un partener. 

Astfel, Sergiu Bivol unul dintre parteneri și șeful biroului „Vernon|David” de la Chișinău, este direct responsabil de departamentul de litigii și arbitraj, iar partenerul Roman Ivanov are în subordine departamentul de consultanță. Ambii avocați au stat la temelia biroului încă de la înființare, și prin dedicație și eforturi sistematice, împreună cu partenerii din România au reușit să consolideze una dintre cele mai profesioniste și de succes echipe de avocați de business din Republica Moldova.

Avocații „Vernon|David” asistă clienții pe tot parcursul “ciclului de viață” al unui business, începând cu lansarea acestuia și până la închidere, astfel, consultând clienții în tot procesul de dezvoltare a unei afacerii: angajări, achiziții, contracte, reglementari, litigii chiar și executări sau insolvabilitate. Echipa își asumă proiecte și cazuri cu adevărat complicate și complexe, pentru care în rezultatul fructuos al activității sale a primit recunoștința de care se bucura în prezent. Cu alte cuvinte, „Vernon|David” sunt acei avocați, care lucrează cu business-ul și pentru business.

În ultima perioadă de activitate, Casa de Avocatură a dezvoltat un nou tip de servicii – asistență și suport juridic pentru companiile IT din Republica Moldova. Partenerii „Vernon|David” au luat această decizie în contextul în care acest domeniu se dezvoltă cu pași rapizi, iar exportul de servicii IT deja depășește exportul produselor vinicole, pentru care e faimoasă țara noastră. Nu în ultimul rând, IT-ul este o parte actuală a business-ului modern, care capătă noi dimensiuni de dezvoltare.

Având în vedere profilul companiilor ce fac parte din Parcul IT, precum și faptul că marea majoritatea a acestora exportă serviciile peste hotare, avocații din cadrul biroului din Chișinău au dezvoltat un pachet de servicii juridice specifice acestor activități care corespund necesităților investitorilor ce intenționează să-și extindă afacerea în Republica Moldova. Pachetul dat include asistența legată de chestiuni corporative sau de reglementare, de dreptul muncii sau de contracte (ex.: înființarea unei societăți, înregistrarea acesteia în calitate de rezident al Parcului IT, consultanță legată de dreptul de autor, de contracte de prestări servicii IT, contracte de munca, etc).

Nu în ultimul rând, mulți tineri antreprenori, care dezvoltă afaceri în IT, visează ca într-o bună zi să-și înstrăineze afacerea unui gigant de pe piața internațională. Anume avocații „Vernon|David”, sunt cei care știu cum trebuie să o facă, cum se evaluează o companie, care sunt pașii de urmat pentru vânzarea afacerii sau a unei părți din aceasta. Având o experiență bine formată încă din 2016, la moment, Casa de Avocatură reprezintă cu succes peste 20 de firme IT din Moldova. La dezvoltarea acestor servicii juridice, a stat și expertiza și experiența vastă a colegilor din România. Avocații își cunosc foarte bine meseria, știu ce au de făcut și pașii de urmat, fie că este vorba de un investitor novice în domeniul IT sau de unul deja bine montat şi prezent în Moldova, care vrea să-şi crească afacerea.

Întro altă ordine de idei, Casa de Avocatură „Vernon|David”, cu adevărat poate fi numită o companie juridică internațională capabilă să reprezinte interesele clienților săi, atât în Republica Moldova, cât și peste hotare. Pe lângă faptul că aceasta își are prezența pe ambele maluri ale Prutului, avocații „Vernon|David” sunt membrii ai celor mai mari asociații de profil juridic, cum ar fi: State Capital Group Legal, IR Global, ILO și altele. Participarea în aceste asociații le permite avocaților să identifice un partener juridic de încredere în orice colț al lumii atunci când clientul local are nevoie de asistență și ajutor în afară țării. De exemplu, recent avocații „Vernon|David” au câștigat un litigiu de milioane în SUA în care au reprezentat un client din Republica Moldova împotriva Guvernului Americii.

Suplimentar activității de consultanță, „Vernon|David” este membru activ al asociațiilor de afaceri din Republica Moldova, contribuind la dezvoltarea comunității locale și a mediului antreprenorial. Astfel, avocații „Vernon|David” fac parte din organele de conducere ale celor mai mari și influente asociații de business din Republica Moldova, cum ar fi: Asociația Businessului European (EBA Moldova), Camera de Comerț Moldo-Americană (AmCham), Asociația Investitorilor din România și altele. Membrii echipei au fost implicați în elaborarea și avizarea mai multor inițiative legislative asumând-și chiar rolul de lider în reforma legislației muncii din Republica Moldova.

În portofoliul „Vernon|David” găsim clienți precum: BackstageIT Group, SolveIT, Nokia, Philips, AT&T, Warner Brothers, Moldovagaz, Credit Suisse, Banca Transilvania, Victoriabank, Eximbank Intesa SanPaolo, ProCredit Bank, Moldinconbank, OTP Bank, Iute Credit, Kaufland, PA&CO International, Danish Renewables, Syngenta, Purcari Winery, Glovo, Continent (Toyota & Lexus) și alții.  

Ați găsit o eroare în text? Selectați-l și apăsați CTRL+ENTER

Нашли ошибку в тексте?
Сообщите нам!

Сообщить об ошибке

ВАМ ТАКЖЕ МОЖЕТ ПОНРАВИТЬСЯ

Оставить комментарий

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены (*).

3 дн. 11 час.

195

Реклама в ВС