17/02/2021

Bitcoin a atins un nou maxim istoric. Cât valorează acum
Bitcoin a atins un nou maxim istoric. Cât valorează acum Новости мир

Bitcoin-ul a stabilit marți un nou maxim istoric de 50.000 de dolari, după ce marile companii precum Tesla sau Mastercard au început să investească în criptomonede, scrie CNBC.

Bitcoin a urcat cu peste 3% marţi, la 50.487 dolari. Printre firmele care au propulsat creşterea recentă a Bitcoin se numără şi Tesla, Mastercard, BNY Mellon.

Tesla, spre exemplu, a cumpărat bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari şi a început să accepte plata în bitcoin pentru produse, în timp ce Mastercard a anunţat că îşi vor deschide reţeaua şi către o serie de monede digitale. 

Compania lui Elon Musk a cumpărat bitcoin pentru „mai multă flexibilitate şi pentru a maximiza profiturile”, declarând că va accepta plăţile în bitcoin pentru produsele din cadrul companiei.

Totuşi, Musk a declarat recent că a „sosit prea târziu la petrecere” şi că ar fi trebuit să cumpere criptomoneda în urmă cu opt ani, când preţul abia depăşea pragul de 13 dolari.

„Bitcoin-ul se pregăteşte să fie acceptat şi de oamenii de afaceri convenţionali”, a spuns Musk.

În urmă cu două săptămâni, BlackRock, cel mai mare manager de active din lume, a decis să lanseze contractele futures pe bitcoin drept opţiuni de investiţii în două fonduri pe care le are în portofoliu, mai relatează Ziarul Financiar.

Ați găsit o eroare în text? Selectați-l și apăsați CTRL+ENTER

Нашли ошибку в тексте?
Сообщите нам!

Сообщить об ошибке

ВАМ ТАКЖЕ МОЖЕТ ПОНРАВИТЬСЯ

Оставить комментарий

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены (*).

30 дн. 8 час.

165

Реклама в ВС