18/02/2021

Cresc prețurile caselor și terenurilor. Ce se întâmplă cu imobiliarele în 2021
Cresc prețurile caselor și terenurilor. Ce se întâmplă cu imobiliarele în 2021 Новости мир

Pandemia te-a făcut să îți dorești să te muți la casă? Conform unui sondaj făcut de Re/max în 2021 o casă sau un teren costă cu aproximativ 10% mai mult în România. 

Madalina este în căutarea unei case pentru ea și familia ei, iar anul acesta cu siguranță va cumpăra una. Are nevoie de spațiu să iasă în aer liber fără să ia contact cu alți oameni.

 „Acum aproximativ trei săptămâni am fost și am văzut o casă și după, acum vreo trei zile, am fost să revedem casa. Din păcate, prețul s-a mărit cu aproape 10 mii de euro. Adică măririle nu sunt doar prognozate, sunt reale. Partea de buget deja este dusă la limita maximă“., a spus tânăra.

Irina Chițu este analist financiar-bancar. Spune că băncile încă sunt dispuse să acorde credite, însă nu se uită doar la cât câștigi. Se ghidează și după alți factori, de exemplu, cât de sigur este domeniul în care lucrezi.

Irina Chițu, analist financiar-bancar: „Proprietăți scoase la vânzare vor fi mereu, important este să ai răbdare să găsești proprietarea dorită, la prețul pe care ți-l poți permite pe termen lung. Anul trecut cererea a crescut. A crescut consistent în toamnă-iarnă. Pe lângă faptul că au scăzut costurile la creditele ipotecare, dobânzile sunt mici, cam la nivelul la acum 5-6 ani, a fost dat startul programului Noua Casă.“

În schimb, experții sunt de părere că prețurile apartamentelor vor rămâne la fel, iar ale spațiilor comerciale sau office vor scădea cu peste 10%. Iulian Berghian, directorul executiv de la RE/MAX, spune că totul se datorează muncii remote și trecerii business-urilor în online.

Iulian Berghian, director executiv RE/MAX: „Înainte de pandemie, piața nu avea o creștere semnificativă. Vine la pachet cumva creșterea cererea pentru terenuri și creșterea pentru case.“

Ați găsit o eroare în text? Selectați-l și apăsați CTRL+ENTER

Нашли ошибку в тексте?
Сообщите нам!

Сообщить об ошибке

ВАМ ТАКЖЕ МОЖЕТ ПОНРАВИТЬСЯ

Оставить комментарий

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены (*).

30 дн. 8 час.

165

Реклама в ВС