29/06/2020

E-euro: banca centrală a Franţei merge mai departe cu testările unei monede virtuale suverane
E-euro: banca centrală a Franţei merge mai departe cu testările unei monede virtuale suverane Новости мир

Banca centrală a Franţei, care analizează de mai multe luni posibilele utilizări ale unei monede virtuale gestionate de bănci centrale, a lansat procesul de selectare de proiecte pentru realizarea de noi experimentări în această privinţă, relatează La Tribune.

Cu acest apel la proiecte, instituţia bancară vrea să „înveţe făcând şi să identifice abordările, problemele, limitele, efectele asupra ecosistemului“, arată oficialii acesteia. Ca reacţie la iniţiativa privată a Facebook cu Libra, banca centrală franceză a anunţat în urmă cu câteva luni că vrea să creeze un „euro digital“.

Instituţia va organiza întâlniri cu candidaţi eligibili „în scopul selecţionării a zece dosare maximum, fiecare dosar puând conţine mai multe experimentări“, a anunţat aceasta.

Discuţiile respective trebuie să se deruleze în principiu până pe 10 iulie, iar începând cu această dată vor fi lansate experimentările. În această etapă, banca centrală franceză privilegiază experimentările în domeniul tranzacţiilor între mari actori financiari. În ultimă instanţă, această tehnologie ar putea în special să permită câştigarea de timp şi diminuarea costurilor prin renunţarea la intermediarii tradiţionali.

La sfârşitul lunii mai, banca anunţa încheierea cu succes a primului test de utilizare a unei monede digitale de bancă centrală via blockchain.

În luna decembrie a anului trecut, ca reacţie la iniţiative private ca cea lansată de Facebook, banca centrală a Franţei îşi anunţase intenţia de a crea un „euro digital“. Mecanismul de emisie şi de transfer în cazul acestuia s-ar putea baza pe tehnologia blockchain, folosită deja în cazul monedelor virtuale ca bitcoin. În timp ce majoritatea băncilor centrale studiază crearea unei monede virtuale, iar activităţile acestora în acest sens se accelerează, numai 10% dintre acestea lansaseră un proiect pilot în acest domeniu la finalul anului trecut. Pentru accelerarea mişcării, Banca Reglementelor Internaţionale a lansat la începutul acestui an un grup de lucru reunind 6 bănci centrale, printre care BCE.

Sursa: zf.ro


Abonează-te la canalul nostru de Telegram:  https://t.me/businessclassmd

Ați găsit o eroare în text? Selectați-l și apăsați CTRL+ENTER

Нашли ошибку в тексте?
Сообщите нам!

Сообщить об ошибке

ВАМ ТАКЖЕ МОЖЕТ ПОНРАВИТЬСЯ

Оставить комментарий

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены (*).

4 дн. 21 час.

165

Реклама в ВС