18/02/2021

Elon Musk a spus că ar vrea să fie îngropat pe Marte. Când crede că poate fi colonizată „planeta roşie”
Elon Musk a spus că ar vrea să fie îngropat pe Marte. Când crede că poate fi colonizată „planeta roşie” Новости мир

Februarie e luna iubirii. Deci nu uita să te iubești, să iubești, să te reîndrăgostești. Pentru că dragostea vine în multe forme. Poți fi îndrăgostit de jobul tău, de ceea ce faci și să nu îți iei niciodată o vacanță. Sau poți să iubești un vis, un țel, o idee.

Ceea ce tocmai ți-am descris definește perfect iubirea lui Elon Musk pentru visul lui. Să iubești înseamnă să mergi până la capătul lumii și chiar un pic mai departe. Și asta face Elon Musk… ca să ducă omenirea pe Marte.

„Cred că ar fi un deznodământ grozav. Dar dacă nu ne îmbunătățim viteza cu care progresăm, cu siguranță voi fi mort înainte să ajungem pe Marte. Știi, mi-ar plăcea să nu fiu mort până să ajungem pe Marte, la asta râvnesc”, a spus Elon Musk.

Când primești astfel de promisiuni siropoase, precum „vreau să-ți ofer Luna de pe cer”, îți cam dai ochii peste cap. Dar știu că Elon Musk nu ar spune asta dacă nu ar ști că există un mod prin care ar putea să tranforme promisiunea în realitate.

CEO-ul SpaceX vrea ca Marte să devină un refugiu pentru omenire. Și nu stă degeaba. Caută în continuu soluții. Se gândește chiar la un mod prin care ar putea să încălzească Planeta Roșie. Cu ajutorul unor explozii nucleare.

„Ceea ce spuneam, de fapt, era să nu existe un Soare, ci doi. Care să pulseze la Polul Nord și Polul Sud pe Marte. Acest lucru ar încălzi Polii suficient de mult, astfel încât dioxidul de carbon înghețat s-ar transforma în gaz și ar oferi densitate atmosferei. Ceea ce ar încălzi și apa, ar exista vapori de apă și CO2 în atmosferă. Ceea ce, în acest caz, ar fi un lucru bun, pentru că acel CO2 ar încălzi planeta Marte”, spune Musk.

Când iubești cu adevărat, iubești până dincolo de moarte. De la „Romeo și Julieta” încoace, ideea asta a înflăcărat multe inimi.

„Ascultă, cu toții vom muri într-o zi. Așa că, dacă tot vei muri și poți fi îngropat pe Marte, îmi spun: Marte sună cool! Născut pe Pământ, mort pe Marte. Dacă tot poți alege…”, a mai spus CEO-ul SpaceX.

Ați găsit o eroare în text? Selectați-l și apăsați CTRL+ENTER

Нашли ошибку в тексте?
Сообщите нам!

Сообщить об ошибке

ВАМ ТАКЖЕ МОЖЕТ ПОНРАВИТЬСЯ

Оставить комментарий

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены (*).

29 дн. 5 час.

171

Реклама в ВС