15/02/2021

FOTO. Arheologii au descoperit în Egipt o fabrică de bere, veche de 5.000 de ani
FOTO. Arheologii au descoperit în Egipt o fabrică de bere, veche de 5.000 de ani Новости мир

Arheologii au descoperit o fabrică de bere veche de 5.000 de ani, care ar fi putut produce 4.000 de litri de bere în vechiul oraș egiptean Abydos, scrie Daily Mail. 

Situl din regiunea Sohag datează cel mai probabil din vremea conducerii regelui Narmer, în jurul anului 3.100 î.e.n., au spus Dr. Matthew Adams, unul dintre şefii misiunii egipteano-americane care a făcut descoperirea, a spus că cercetătorii cred că berea era folosită în ritualurile regale de înmormântare pentru primii regi ai Egiptului.

Dr. Matthew Adams, unul dintre şefii misiunii egipteano-americane care a făcut descoperirea, a spus că cercetătorii cred că berea era folosită în ritualurile regale de înmormântare pentru primii regi ai Egiptului.

Fabrica de bere, care are o capacitate de producţie de 22.400 de litri, era împărţită în opt secţiuni, fiecare conţinând 40 de vase din lut folosite pentru a încălzi amestecul de cereale şi apă.

„Se crede că este cea mai veche fabrică de bere de mare producție din lume”, a declarat ministrul Turismului și Antichităților.

Arheologii britanici au descoperit pentru prima dată existența fabricii de bere la începutul secolului al XX-lea, dar nu au putut determina cu exactitate locația acesteia.

Ați găsit o eroare în text? Selectați-l și apăsați CTRL+ENTER

Нашли ошибку в тексте?
Сообщите нам!

Сообщить об ошибке

ВАМ ТАКЖЕ МОЖЕТ ПОНРАВИТЬСЯ

Оставить комментарий

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены (*).

29 дн. 3 час.

171

Реклама в ВС