10/06/2021

Joe Biden elimină interdicțiile impuse de Donald Trump asupra aplicațiilor TikTok și WeChat
Joe Biden elimină interdicțiile impuse de Donald Trump asupra aplicațiilor TikTok și WeChat Новости мир

Președintele american Joe Biden a revocat miercuri interdicțiile impuse de predecesorul său, Donald Trump, asupa platformelor TikTok și WeChat, deținute de companii chineze. În schimb, va cere evaluarea aplicațiilor din țări considerate adversare care ar putea reprezenta un risc pentru datele personale ale americanilor, au spus înalți oficiali ai administrației, citați de Bloomberg.

Într-un ordin executiv, Biden i-a cerut secretarului pentru comerț Gina Raimondo să evalueze aceste aplicații și să le blocheze pe cele care prezintă un risc de securitate. Ordinul înlocuiește acțiunile fostului președinte Donald Trump, destinate în mod special companiilor chineze, inclusiv celor care dețin TikTok - ByteDance Ltd., și WeChat - Tencent Holdings Ltd., care a încercat să interzică utilizarea acestor aplicații în SUA.

 

Măsurile impuse de Trump au fost contestate în instanță de aceste companii.

Noul ordin își propune să clarifice criteriile pe care SUA le consideră dăunătoare pentru datele personale ale americanilor, au spus oficialii citați de Bloomberg. Datele includ informații de identificare personală și informații genetice care riscă să ajungă la persoane legate direct de adversari străini, inclusiv China, potrivit unei note informative a Casei Albe.

O evaluare separată privind vânzarea TikTok către o companie americană este în curs de desfășurare și nu este legată de acest ordin, a spus un înalt oficial al administrației.

Anunțul vine în contextul în care Biden a plecat într-o vizită de o săptămână în Europa, pentru a participa la summit-ul G7. China este pe agenda discțiilor și este așteptat ca liderii celor mai bogate țări să se concentreze pe acest subiect.

Sursa

Ați găsit o eroare în text? Selectați-l și apăsați CTRL+ENTER

Нашли ошибку в тексте?
Сообщите нам!

Сообщить об ошибке

ВАМ ТАКЖЕ МОЖЕТ ПОНРАВИТЬСЯ

Оставить комментарий

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены (*).

9 дн. 8 час.

174

Реклама в ВС