26/04/2021

Lovitură pentru Elon Musk: sistemul de la mașinile Tesla poate fi păcălit
Lovitură pentru Elon Musk: sistemul de la mașinile Tesla poate fi păcălit Новости мир

Dacă SpaceX l-a făcut fericit pe Elon Musk zilele aceastea, Tesla, în schimb, îi dă dureri de cap. După accidentul teribil de săptămâna trecută, experții au descoperit că sistemul de autopilot Tesla poate fi păcălit.

Ingierii de la Consumer Reports au reușit să păcălească sistemul autopilot. În mod normal el ar trebui să funcționeze doar dacă există o persoană pe locul șoferului care să poate interveni în orice moment. În realitate însă nu e chiar așa. Inginerii au luat mașina Tesla, au dus-o pe un circuit închis și au programat-o să se plimbe deși nu era nimeni la volan. Practic au trecut peste sistemul de protecție.

Iar această dezvăluire vine în cel mai prost moment. Este o dezvăluire care poate afecta serios Tesla în condițiile în care în weekendul trecut a avut loc un accident grav în Texas. O mașină Tesla s-a izbit de un copac și două persoane și-au pierdut viața. Poliția a suspectat că nu se afla nimeni la volan.

Totuși, investigația a dezvăluit că mașina nu avea sistemul de autopilot instalat și nu ar fi putut fi activat chiar dacă exista. Asta pentru că drumul nu era marcat, condiție care e obligatorie. Compania spune acum că funcția de autopilot oferă de 10 ori mai puține șanse de accident în comparație cu o mașină tradițională. Însă Tesla mai are de muncit până când va convinge consumatorii cu sistemul de autopilot.

Ați găsit o eroare în text? Selectați-l și apăsați CTRL+ENTER

Нашли ошибку в тексте?
Сообщите нам!

Сообщить об ошибке

ВАМ ТАКЖЕ МОЖЕТ ПОНРАВИТЬСЯ

Оставить комментарий

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены (*).

20 дн. 13 час.

172-173

Реклама в ВС