22/05/2020

Mark Zuckerberg: "În următorii cinci până la zece ani, aproximativ 50 la sută din forţa de muncă a Facebook va lucra de la distanţă"
Mark Zuckerberg: "În următorii cinci până la zece ani, aproximativ 50 la sută din forţa de muncă a Facebook va lucra de la distanţă" Новости мир

Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook, a anunțat, joi, că jumătate dintre angajați companiei vor putea lucra de acasă până în anul 2030. Celor care au demonstrat performanţe bune şi sunt capabili să lucreze de la distanţă li se poate permite acest lucru permanent.

“Vom fi cea mai avansată companie care lucrează la distanță. (…), cu un plan atent și responsabil pentru cum să facem acest lucru”, a declarat, joi, Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook.

Acest proces va începe cu “o deschidere agresivă a recrutării la distanţă” – mai întâi în Statele Unite, apoi în afara acestora – dincolo de centrele urbane unde Facebook are birouri, a mai spus Zuckerberg.

Acesta a mai spus că gigantul social media va începe să permită multora dintre cei 50.000 de angajaţi şi celor nou recrutaţi să lucreze permanent de acasă, adăugându-se unui număr mic, dar în creştere, de companii din domeniul tehnologiei care au adoptat o activitate descentralizată în timpul pandemiei de coronavirus.

De asemenea, Zuckerberg anticipează că, în următorii cinci până la zece ani, aproximativ 50 la sută din forţa de muncă a Facebook va lucra de la distanţă. Asta ar însemna o schimbare semnificativă a concentrării de personal, care ar putea modifica radical modul de funcţionare a companiei. Chiar dacă la Facebook acest proces se anunţă a fi treptat, măsura marchează o schimbare seismică pentru Silicon Valley şi afacerile americane în general, mai ales dacă alte companii sunt inspirate să-i urmeze exemplul, apreciază NBC News.

Ați găsit o eroare în text? Selectați-l și apăsați CTRL+ENTER

Нашли ошибку в тексте?
Сообщите нам!

Сообщить об ошибке

ВАМ ТАКЖЕ МОЖЕТ ПОНРАВИТЬСЯ

Оставить комментарий

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены (*).

До нового номера: 26 дн. 15 час.

159

Специальное издание

159 Специальное издание

Реклама в ВС