16/03/2023

Medicamentele viitorului vor fi produse în capsule spațiale pe orbita terestră
Medicamentele viitorului vor fi produse în capsule spațiale pe orbita terestră Новости мир

Varda Space Industries a construit un laborator orbital pentru producția de medicamente în capsule spațiale pe care apoi le va lansa înapoi spre Pământ deasupra deșertului Utah, scrie Bloomberg.

Compania a dezvoltat un laborator de medicamente automatizat care poate fi transportat pe orbita terestră într-o capsulă spațială cu o lungime mai mică de un metru. Capsula arată ca o versiune în miniatură a navei spațiale în formă de con cu care astronauții de pe SSI se întorc pe Pământ. Varda plănuiește să folosească roboți pentru a amesteca, încălzi și răci compușii chimici utilizați în dezvoltarea de medicamente, care apoi sunt transformate în obiecte solide și aduse înapoi pe Pământ.

Printre produsele pe care compania farmaceutică speră să le producă în spațiu se numără și noile medicamente folosite în tratamentul pacienților care suferă  de cancer, cât și a celor cu diabet și dureri cronice. „Am construit un mod unic de a manipula sistemele chimice”, a spus Will Bruey, cofondatorul și directorul executiv al Varda. „Iar cele mai scumpe sisteme chimice de pe Pământ sunt medicamentele. Știam că marea inovație a microgravitației era să le facem în spațiu.”

digi24.ro 

Ați găsit o eroare în text? Selectați-l și apăsați CTRL+ENTER

Нашли ошибку в тексте?
Сообщите нам!

Сообщить об ошибке

ВАМ ТАКЖЕ МОЖЕТ ПОНРАВИТЬСЯ

Оставить комментарий

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены (*).

3 дн. 10 час.

195

Реклама в ВС