15/09/2021

„Războiul șampaniei” se încheie. Franța cedează și reia exporturile în Federația Rusă
„Războiul șampaniei” se încheie. Franța cedează și reia exporturile în Federația Rusă Новости мир

„Războiul șampaniei” s-a încheiat cu cedarea Franței în fața Rusiei, după ce reprezentanții industriei franceze i-au sfătuit pe producători să reia exporturile spre Rusia. Anterior, livrările au fost oprite pe parcursul verii ca urmare a deciziei Rusiei de a pune monopol pe numele de „șampanie”, scrie Digi24.

Livrările au fost sistate în iulie, după ce Rusia a aprobat o lege prin care numele de „șampanie” este rezervat în țară doar pentru producătorii de vin spumant local. Prin urmare, pentru a putea exporta în Rusia, producătorii francezi din regiunea Champagne, care dă și numele băuturii, trebuie să-și redenumească produsele.

 Decizia rușilor vine în ciuda faptului că numele șampaniei franceze este protejat de lege în Uniunea Europeană și Regatul Unit.

 În ciuda conflictului, Comitetul Interprofesional pentru Vinul de Champagne a transmis că producătorii de șampanie ar trebuie să reia livrările spre Rusia. Francezii renunță la „blocadă” după ce autoritățile ruse au ignorat mai multe scrisori trimise de miniștri francezi.

 Miniștrii economiei, comerțului extern și agriculturii din Franța au trimis scrisori rușilor. Unul dintre motivele date de comitet pentru decizia de a relua livrările este pentru a evita situația în care s-ar ajunge la un conflict la Organizația Mondială a Comerțului și pentru a nu face rău consumatorilor ruși.

„Cel mai important lucru este să reluăm livrările în Rusia. Al doilea cel mai important lucru este să discutăm și să negociem pentru a găsi o soluție bună care să ne permită să ne păstrăm dreptul de a folosi numele”, a spus Charles Goemaere, șeful Comitetului.

Sursa

Ați găsit o eroare în text? Selectați-l și apăsați CTRL+ENTER

Нашли ошибку в тексте?
Сообщите нам!

Сообщить об ошибке

ВАМ ТАКЖЕ МОЖЕТ ПОНРАВИТЬСЯ

Оставить комментарий

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены (*).

13 дн. 10 час.

187-188

Реклама в ВС