07/04/2021

Stade de France devine cel mai mare centru de vaccinare din Franţa
Stade de France devine cel mai mare centru de vaccinare din Franţa  Новости мир

Cel mai mare stadion al Franţei, Stade de France, s-a transformat într-un centru major de vaccinare. Pentru cel puţin şase luni, timp în care vor fi administrate, săptămînal, aproximativ 10.000 de doze de vaccin de la Pfizer şi Moderna.

Emblematica arenă construită pentru Campionatul Mondial din 1998 nu este prima din Franţa transformată în centru de vaccinare. Velodromul din Marsilia şi stadionul din Lyon, acolo unde au fost vaccinate 10.000 de persoane în ultimul weekend, îndeplinesc, la rîndul lor, un rol important în accelerarea campaniei de vaccinare din Hexagon. Asta în condiţiile în care obiectivul declarat al Guvernului este cel de a vaccina 20 de milioane de persoane pînă la mijlocul lui mai pentru ca pînă la mijlocul lui iunie să fie vaccinaţi 30 de milioane de francezi din totalul de 67 de milioane. â

„Cred că putem spune cu certitudine că prima ţintă pe care am anunţat-o şi ne-am fixat-o, respectiv vaccinarea a 10 milioane de compatrioţi pînă la 15 aprilie, va fi îndeplinită, datorită acestei solidarităţi şi implicării foarte puternice”, a declarat Jean Castex, premierul Franţei.

 

Ați găsit o eroare în text? Selectați-l și apăsați CTRL+ENTER

Нашли ошибку в тексте?
Сообщите нам!

Сообщить об ошибке

ВАМ ТАКЖЕ МОЖЕТ ПОНРАВИТЬСЯ

Оставить комментарий

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены (*).

18 дн.

171

Реклама в ВС