11/01/2021

Twitter a pierdut peste 2 miliarde de dolari după suspendarea contului lui Donald Trump
Twitter a pierdut peste 2 miliarde de dolari după suspendarea contului lui Donald Trump Новости мир

Contul lui Trump a avut peste 88 de milioane de adepți și a înregistrat miliarde de retweeturi, potrivit Reuters.

Trump are o comunitate foarte mare și loială de urmăritori și mulți dintre acești ochi ațintiți asupra lui vor dispărea dacă Trump este restricționat permanent”, a spus Andrea Cicione, șef de strategie de brokeraj TS Lombard.

Alte platforme de socializare, inclusiv Facebook Inc., s-au grăbit să acorde interdicții similare președintelui aflat pe picior de plecare, încă de săptămâna trecută, după violențele de la Capitoliu.

Dar scăderea acțiunilor Twitter la tranzacționarea premarket a fost mult mai grea decât pentru oricare dintre colegii săi.

Posibil protest pro-Trump în fața sediului Twitter

Presa americană a raportat, de asemenea, că poliția din San Francisco se pregătește luni pentru un posibil protest al susținătorilor pro-Trump în fața sediului Twitter.

Twitter a declarat vineri că suspendarea lui Trump se datorează riscului de violență ulterioară, în urma asaltului de la Capitoliul SUA, de miercuri.

A fost prima dată când compania a interzis unui șef de stat folosirea rețelei de socializare, iar acțiunea a fost însoțită de suspendarea conturilor ce aparțin unora dintre fanii înflăcărați ai lui Trump.

Comisarul Uniunii Europene, Thierry Breton, a declarat că evenimentele de la Capitoliu anunță probabil o epocă de reglementare mai dură a rețelelor de socializare, comparând-o cu represiunea globală a terorismului după atacurile din 11 septembrie 2001.

„Faptul că un CEO poate scoate din priză mufa difuzorului POTUS fără verificări și balanțe este nedumeritor”, a scris el într-o coloană pentru Politico.

„Nu este doar o confirmare a puterii acestor platforme, ci prezintă și slăbiciuni profunde în modul în care societatea noastră este organizată în spațiul digital.” a mai adăugat comisarul UE.

Twitter, Facebook și Google s-au confruntat cu o creștere a costului moderării conținutului pe platformele lor în ultimii ani, până acum contracarată de creșterea veniturilor pe care le obțin din publicitate și alte servicii.

Președintele ales al SUA, Joe Biden, a fost citat criticând „aroganța covârșitoare” a liderilor din sector, iar analiștii se așteaptă la mai multe acțiuni legale pentru a contracara puterea Facebook și a altora în următorii patru ani.

 

 

Ați găsit o eroare în text? Selectați-l și apăsați CTRL+ENTER

Нашли ошибку в тексте?
Сообщите нам!

Сообщить об ошибке

ВАМ ТАКЖЕ МОЖЕТ ПОНРАВИТЬСЯ

Оставить комментарий

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены (*).

16 дн. 12 час.

165

Реклама в ВС