16/07/2021

Utilizatorii WhatsApp vor putea trimite și primi mesaje fără telefonul mobil
Utilizatorii WhatsApp vor putea trimite și primi mesaje fără telefonul mobil Новости мир

Aplicația WhatsApp testează o nouă funcție care le va permite utilizatorilor pentru prima dată să facă schimburi de mesaje fără să-și mai folosească telefoane mobile, scrie BBC.

În prezent, aplicația WhatsApp, în toate formele sale, este legată de telefonul utilizatorului. Astfel, nici varianta de desktop, nici aplicațiile web nu pot funcționa fără acesta.

Noua funcție va permite utilizatorilor să trimită și să primească mesaje chiar dacă telefonul este închis sau fără baterie. Totodată, vor putea fi folosite până la 4 device-uri simultan, precum PC-uri sau tablete.

Alte aplicații de mesagerie au deja această funcție, inclusiv rivalul de conversații criptate Signal - acesta are nevoie de un telefon mobil pentru înscriere, dar nu și pentru schimbul de mesaje.

Funcția de a comunica prin WhatsApp fără utilizarea telefonului este cerută de mult timp de cele 2 miliarde de utilizatori ai aplicației.

Într-o postare care anunță modificarea, inginerii Facebook spun că design-ul WhatsApp va trebui "regândit", asta deoarece actuala versiune "folosește un telefon mobil ca dispozitiv principal, acesta fiind sursa pentru toate informațiile utilizatorului și singurul dispozitiv capabil să cripteze mesajele către alt utilizator și să inițieze apeluri".

WhatsApp Web și alte aplicații non-smartphone sunt o "oglindă" a ceea ce se întâmplă pe telefon. Pentru a putea folosi WhatsApp Web, utilizatorul trebuie să aibă telefonul deschis și conectat la internet.

Cu toate acestea, sistemul are lipsuri cunoscute de majoritatea utilizatorilor și se deconectează des. Totodată, permite o singură logare în afara telefonului, ceea ce înseamnă că deschiderea WhatsApp Web pe un alt dispozitiv va încheia vechea sesiune.

"Noua arhitectură WhatsApp multi-device elimină aceste piedici, nu mai necesită un telefon ca sursă a datelor și păstrează informațiile utilizatorului sincronizate și în siguranță", a anunțat compania.

La nivel tehnic, soluția este ca fiecare dispozitiv să primească o cheie de identificare și WhatsApp să țină evidență cheilor alocate aceluiași cont. Asta înseamnă că WhatsApp nu trebuie să stocheze mesaje pe propriile servere, ceea ce ridică semne de întrebare privind securitatea datelor.

Jake Moore, specialist în securitate online la Eset, spune că oricât de sigur este sistemul, deținerea de mesaje pe mai multe device-uri ar putea fi un motiv de îngrijorare. El mai spune că e datoria utilizatorilor să fie atenție la potențiale pericole. "Este foarte important ca oamenii să fie conștienți de toate device-urile care sunt conectate la conturile lor".

Sursa

Ați găsit o eroare în text? Selectați-l și apăsați CTRL+ENTER

Нашли ошибку в тексте?
Сообщите нам!

Сообщить об ошибке

ВАМ ТАКЖЕ МОЖЕТ ПОНРАВИТЬСЯ

Оставить комментарий

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены (*).

7 дн. 11 час.

206

Реклама в ВС