07/09/2021

Acces la viitorul pod de peste Nistru: Statul prevede construcția unui drum de 7 km
Acces la viitorul pod de peste Nistru: Statul prevede construcția unui drum de 7 km Новости Молдова

Pentru acces la viitorul pod de peste Nistru, autoritățile din R. Moldova vor fi nevoite să asigure mijloace financiarree pentru construcția un drum de 7 km. Acesta va asigura conexiunea dintre pod și drumul național R14.1 R14 – Cosăuți – frontiera cu Ucraina, scrie Administrația de Stat a Drumurilor, transmite Agora.

Podul este situat între localitatea Cosăuți din raionul Soroca și orașul Yampil (Ucraina) și va avea o lungime de circa 641 de metri, două benzi de circulație, două benzi de siguranță, două piste pentru cicliști, două trotuare pietonale și o estacadă cu o lungime de circa 667 de metri pe partea ucraineană.

Drumul de acces spre pod cu o lungime de circa 7 km este preconizat în preajma localităților Cosăuți și Iorjnița, ajungând spre drumul de ocolire al municipiului Soroca. Acesta va fi construit din mijloacele financiare ale Republicii Moldova.

„Țin foarte mult la implementarea a astfel de proiecte, pentru că va contribui la dezvoltarea regională a Republicii Moldova, va facilita legăturile economice și culturale între cele două regiuni și respectiv conexiuni și cu alte state”, a comunicat Andrei Spînu în cadrul unei vizite în teritoriu.

Podul peste râul Nistru este de o importanță strategică pentru Republica Moldova. Acesta va asigura un coridor de tranzitare a teritoriului Republicii Moldova către Uniunea Europeană, inclusiv va reduce considerabil timpul de deplasare din Chișinău spre Kiev.

 

Ați găsit o eroare în text? Selectați-l și apăsați CTRL+ENTER

Нашли ошибку в тексте?
Сообщите нам!

Сообщить об ошибке

ВАМ ТАКЖЕ МОЖЕТ ПОНРАВИТЬСЯ

Оставить комментарий

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены (*).

6 дн. 13 час.

177

Реклама в ВС