01/04/2021

Aprobat de Parlament! În Moldova se instituie stare de urgență pentru două luni
Aprobat de Parlament! În Moldova se instituie stare de urgență pentru două luni Новости Молдова

În Republica Moldova se instituie stare de urgență pe întreg teritoriul țării din 1 aprilie până la 30 mai. Asta în lipsa unui plan de acțiuni la această etapă. Propunerea Guvernului a fost aprobată prin votul a 52 de deputați din Legislativ în ședința din 31 martie. 

 

Republica Moldova intră în stare de urgență pentru 60 de zile. Premierul interimar Aureliu Ciocoi a declara că imediat ce starea de urgență este aprobată de deputați va fi convocată ședința Comisiei Stări Excepționale pentru stabilirea setului de măsuri pentru această perioadă.

Decizia a fost luată în mare parte cu votul deputaților PSRM și al celor din Pentru Moldova și Partidul Șor. Deputații PDM, PRO MOLDOVA, cei ai Platformei DA și PAS au anunțat că nu vor susține proiectul de hotărâre. 
 

Este de menționat că la proiectul de hotărâre au fost propuse un șir de amendamente. Toate au fost, însă, respinse. Deputatul Sergiu Litvinenco a propus un amendament prin care perioada stării de urgență să se reducă la 15 zile. La fel, deputatul Dumitru Alaiba a propus moratoriu pentru agenții economici la plata chiriilor.

„Starea de urgență este o situație de incertitudine pentru mulți agenți economici. Se gândesc cum o să-i afecteze și pe oameni, familii”, a spus Alaiba.

Pentru nimeni nu este clar, deocamdată, dacă în următoarele două luni vor fi introduse și restricții economice dure sau interdicții pentru domeniul HoReCa, așa cum se întâmplă în majoritatea țărilor europene. 

 

 

Ați găsit o eroare în text? Selectați-l și apăsați CTRL+ENTER

Нашли ошибку в тексте?
Сообщите нам!

Сообщить об ошибке

ВАМ ТАКЖЕ МОЖЕТ ПОНРАВИТЬСЯ

Оставить комментарий

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены (*).

18 дн. 2 час.

171

Реклама в ВС