28/04/2021

Grupul IBA dezvoltă sistemului de achitare cu telefonul în transportul din Chișinău
Grupul IBA dezvoltă sistemului de achitare cu telefonul în transportul din Chișinău Новости Молдова

Grupul IBA a extins sistemului IBA Fare Collection (AFC). După implementarea cu succes a IBA AFC în Belarus, Rusia și Kazahstan, compania și-a implementat soluția tapXphone la Chișinău. IBA Group a finalizat proiectul în timp record. Grupul IBA a implementat acest proiect pilot în Moldova în cooperare cu Visa, Victoriabank, Consiliul Municipal Chișinău și transportatorii locali - PUA și RTEC.

Soluția tapXphone a IBA permite plata și acceptarea tarifelor fără hardware suplimentar, cum ar fi validatoare sau terminale POS. Soluția transformă un smartphone obișnuit cu NFC într-un terminal de plată. Atingând un dispozitiv compatibil NFC pe smartphone-ul unui conductor, un pasager poate plăti o călătorie în câteva secunde. Pasagerii pot plăti tarife prin card bancar, telefon, ceas inteligent, bandă de fitness sau alte dispozitive mobile compatibile cu NFC.

Procedura este similară cu cea implementată în Belarus. Pasagerii nu trebuie să descarce nicio aplicație, iar operațiunea are loc într-o fracțiune de secundă. Indicatoarele de pe smartphone-ul colectorului de tarife se aprind și pe ecran apare o alunecare care indică plata cu succes. Dacă este necesar, puteți face o fotografie sau o puteți trimite la orice număr de telefon.

În ceea ce privește transportatorii, aceștia nu trebuie să achiziționeze puncte de vânzare (POS). Folosind smartphone-urile ca dispozitive de acceptare a plăților, acestea pot simplifica colectarea și procesarea plăților, precum și reduce costurile asociate dezvoltării sistemelor de transport.

Ați găsit o eroare în text? Selectați-l și apăsați CTRL+ENTER

Нашли ошибку в тексте?
Сообщите нам!

Сообщить об ошибке

ВАМ ТАКЖЕ МОЖЕТ ПОНРАВИТЬСЯ

Оставить комментарий

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены (*).

20 дн. 12 час.

172-173

Реклама в ВС