13/09/2021

Guvernul va aplica un plan de susținere a sectorului HoReCa, dacă acesta va fi afectat de noul val de pandemie
Guvernul va aplica un plan de susținere a sectorului HoReCa, dacă acesta va fi afectat de noul val de pandemie Новости Молдова

Premierul Natalia Gavrilița a avut o ședință cu reprezentanții Asociației Naționale a Restaurantelor și a Localurilor de Agrement din Republica Moldova (MĂR). Potrivit premierului, la momentul actual Guvernul definitivează un plan de acțiuni care ar susține sectorul HoReCa în perioada imediat următoare, în eventualitatea creșterii numărului cazurilor de îmbolnăviri de COVID- 19, relateaza Jurnal.

În cadrul întrevederii au fost analizate și posibile măsuri care, pe de o parte, să țină infecția sub control, iar pe de altă parte, să facă posibilă activitatea în continuare a instituțiilor din domeniul HoReCa.

În context, Natalia Gavrilița a declarat că Guvernul examinează posibilitatea instituirii mai multor măsuri de sprijin, cum ar fi, subvenționarea orelor de muncă reduse pentru angajați, se arată într-un comunicat al instituției.

Aneta Zasavițchi, președinta Asociației MĂR a vorbit despre necesitatea creării unui secretariat activ al Comisiei Naționale Excepționale pentru Sănătate Publică și consultări cu asociațiile de profil înainte de emiterea hotărârilor Comisiei.

Reprezentanții mediului de afaceri s-au arătat deschiși să contribuie la elaborarea și implementarea unor măsuri de protecție epidemiologică clare și eficiente, astfel încât să aibă în continuare posibilitatea să activeze în condiții de siguranță pentru cetățeni.

Foto

Ați găsit o eroare în text? Selectați-l și apăsați CTRL+ENTER

Нашли ошибку в тексте?
Сообщите нам!

Сообщить об ошибке

ВАМ ТАКЖЕ МОЖЕТ ПОНРАВИТЬСЯ

Оставить комментарий

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены (*).

6 дн. 14 час.

177

Реклама в ВС