27/04/2021

Iată cine va fi noul manager al reprezentanței Băncii Mondiale în Moldova
Iată cine va fi noul manager al reprezentanței Băncii Mondiale în Moldova Новости Молдова

Anna Bjerde, vicepreședintele Băncii Mondiale pentru Europa și Asia Centrală, a anunțat în cadrul Ședințelor de Primăvară ale Fondului Monetar Internațional și Grupului Băncii Mondiale că Anna Akhalkatsi își încheie mandatul în vara acestui an. Ea a prezentat și noul manager de țară – Inguna Dobraja, transmite Mold-street.com.

Originară din Letonia, Inguna Dobraja, este în prezent manager de țară al Băncii Mondiale pentru Cambodgia.

Înainte de asta, Inguna Dobraja a ocupat funcția de director în cadrul Ministerului Bunăstării din Letonia. Din 1998 până în 2004, a ocupat funcția de Country Manager pentru Letonia.

Din 2004, ea a lucrat ca specialist principal privind protecția socială în Unitatea de dezvoltare umană din Europa și Asia Centrală; Ofițer superior operațiuni, Unitatea sectorului Africa din Angola; și consilier al directorului executiv nord-baltic al Băncii Mondiale reprezentând Danemarca, Suedia, Finlanda, Islanda, Norvegia, Letonia, Lituania și Estonia.

În perioada 2012-2016, Inguna Dobraja a fost managerul de țară al Băncii Mondiale pentru Liberia.

Menționăm că Anna Akhalkatsi ocupă postul de manager de țară al Băncii Mondiale în Republica Moldova din iulie 2017.

De la momentul aderării Republicii Moldova la Banca Mondială în 1992, peste 1,3 miliarde de dolari au fost alocați pentru mai mult de 60 de operațiuni în țară. La mijlocul anului 2020, portofoliul Băncii Mondiale includea 12 proiecte active, totalul angajamentelor constituind 588,1 milioane de dolari.

O mare parte din finanțări sunt efectuate de Corporația de Finanțare Internațională, Agenția Multilaterală pentru Garantarea Investițiilor, care sunt instituții sunt membri ai Grupului Băncii Mondiale.

Ați găsit o eroare în text? Selectați-l și apăsați CTRL+ENTER

Нашли ошибку в тексте?
Сообщите нам!

Сообщить об ошибке

ВАМ ТАКЖЕ МОЖЕТ ПОНРАВИТЬСЯ

Оставить комментарий

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены (*).

20 дн. 12 час.

172-173

Реклама в ВС