06/10/2021

În Republica Moldova a demarat iniţiativa „Primarii pentru Creștere Economică”
În Republica Moldova a demarat iniţiativa „Primarii pentru Creștere Economică” Новости Молдова

Uniunea Europeană (UE) și Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) au dat startul noii etape a inițiativei „Primarii pentru Creștere Economică (M4EG)” în Republica Moldova. Aceasta va avea ca scop stimularea dezvoltării verzi și echitabile în regiunea Parteneriatului Estic - Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina, transmite Moldpres.

Pe baza rezultatelor din etapa anterioară (2017-2020), această inițiativă va introduce noi instrumente și practici inovatoare pentru a aborda provocările actuale și viitoare ale localităților din țările Parteneriatului Estic.

„Uniunea Europeană acordă o mare importanță dezvoltării economice regionale. O economie puternică este fundamentul pentru o localitate bine gestionată. Cu sprijinul UE, această inițiativă se va concentra pe o creștere economică durabilă, care creează mai multe locuri de muncă și generează venituri mai bune și contribuie la îmbunătățirea nivelului de trai. Prima etapă a programului a implicat peste 45 de localități și a contribuit la crearea unui incubator de afaceri și a mai multor centre de informare, susținând 3000 de beneficiari. A doua etapă va oferi oportunități de finanțare pentru autoritățile locale, pentru a-și crea propriile soluții adaptate realităților locale și pentru a le implementa în localitățile lor, în beneficiul cetățenilor”, a declarat Jānis Mažeiks, ambasadorul UE în Republica Moldova.

„Apreciem faptul că Moldova face parte din această nouă acțiune regională și reafirmăm angajamentul PNUD Moldova de a promova abordări inovatoare pentru dezvoltarea durabilă a orașelor și comunităților. Aceasta este o inițiativă extrem de relevantă și oportună, care va sprijini eforturile de redresare ale țării din criza pandemică, prin stimularea creșterii economice incluzive și crearea de locuri de muncă, în parteneriat cu autoritățile locale. Localitățile vor elabora și implementa planuri de dezvoltare economică locală, în conformitate cu principiile bunei guvernări și bunei gestiuni financiare”, a declarat Dima Al-Khatib, Reprezentantă rezidentă PNUD în Republica Moldova.

La finele lui septembrie, UE și PNUD Moldova au lansat o nouă invitație de exprimare de interes „Portofolii pentru transformări municipale” în cadrul inițiativei „Primarii pentru Creștere Economică (M4EG)”. Această invitație este adresată membrilor actuali ai inițiativei M4EG.

Ați găsit o eroare în text? Selectați-l și apăsați CTRL+ENTER

Нашли ошибку в тексте?
Сообщите нам!

Сообщить об ошибке

ВАМ ТАКЖЕ МОЖЕТ ПОНРАВИТЬСЯ

Оставить комментарий

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены (*).

11 дн. 16 час.

178

Реклама в ВС