02/03/2021

Încă 20 de troleibuze la Chișinău. Cât au costat și de unde au fost cumpărate
Încă 20 de troleibuze la Chișinău. Cât au costat și de unde au fost cumpărate Новости Молдова

Încă 20 de troleibuze clasice au fost lansate astăzi pe rutele municipale de transport public. Din acest lot, 10 unități sunt de tip AKSM, de ultimă generație, noi, fabricate la uzina din Minsk și asamblate la Atelierul de reparații al ÎM. „RTE Chișinău”. Alte 10 unități clasice, de model Skoda, cu parcurs, au fost achiziționate din orașul Riga. Troleibuzele nou-lansate la linie au fost repartizate pe rutele nr. 2, 4, 10, 13, 17, 21, 22, 23, 24 și 25.

Primarul Ion Ceban a menționat că prin includerea acestor troleibuze în circuit municipalitatea își propune să diminueze din riscurile majore privind COVID-19 în unitățile de transport în comun. De asemenea, edilul și-a exprimat speranța că atât călătorii, cât și șoferii și taxatorii se vor simți mai confortabil în unitățile noi.

Troleibuzele noi din Belarus dispun de sisteme de aer condiționat, de supraveghere video în interior și prize USB destinate călătorilor, pentru încărcarea dispozitivelor electronice. De asemenea, unitățile de transport au blocurile optice pe bază de LED și oglinzi cu reglaj electric, dar și podea joasă, cu platformă retractabilă, pentru accesul utilizatorilor de scaun rulant.

În ultima perioadă, pe străzile Capitalei au fost puse în circulație 5 troleibuze noi articulate, produse în Belarus, 5 troleibuze articulate cu parcurs, de model Solaris, achiziționate din Riga și 10 troleibuze clasice cu parcurs, de model Skoda. 

Ați găsit o eroare în text? Selectați-l și apăsați CTRL+ENTER

Нашли ошибку в тексте?
Сообщите нам!

Сообщить об ошибке

ВАМ ТАКЖЕ МОЖЕТ ПОНРАВИТЬСЯ

Оставить комментарий

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены (*).

18 дн. 1 час.

171

Реклама в ВС