09/09/2021

Sectorul vitivinicol din Republica Moldova va fi aliniat la standardele europene
Sectorul vitivinicol din Republica Moldova va fi aliniat la standardele europene Новости Молдова

Una din prioritățile Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) este îmbunătățirea și alinierea sectorul vitivinicol la standardele Uniunii Europene, notează Moldpres.

Secretarul de Stat Vasile Șarban a avut o întrevedere cu Jasna Cacic, expert al Uniunii Europene pentru consolidarea competitivității sectorului vitivinicol și Cristina Frolov, director al Oficiului Naţional al Viei şi Vinului. În cadrul ședinței, părțile au discutat despre activitățile din domeniul vitivinicol și posibilitățile de armonizare a bazei legislativ-normative din sector.

Misiunea expertului este finanțată sub formă de grant de către UE în cadrul proiectului „Misiunea Înalților Consilieri ai Uniunii Europene pentru Republica Moldova”, ce va fi finalizat în luna decembrie.

MAIA a anunțat anterior că în anul curent producția de struguri din R. Moldova va fi cu aproximativ 15-25% mai mare decât anul trecut sau cu peste 30% mai mică față de media ultimilor cinci ani. Aceasta în pofida condițiilor meteo nefavorabile - înghețurile târzii și ploile abundente și frecvente din anul curent.

Conform Oficiul Național al Viei și Vinului, pronosticul recoltei pentru anul 2021 variază între 6,0-9,0 tone/ha. Totodată, datele statistice arată că, în acest an, stocurile de produse vitivinicole s-au diminuat și constituie aproximativ 284 min litri, un volum insuficient pentru a îndeplini obligațiunile contractuale ale anului.

Ați găsit o eroare în text? Selectați-l și apăsați CTRL+ENTER

Нашли ошибку в тексте?
Сообщите нам!

Сообщить об ошибке

ВАМ ТАКЖЕ МОЖЕТ ПОНРАВИТЬСЯ

Оставить комментарий

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены (*).

6 дн. 14 час.

177

Реклама в ВС