19/02/2021

Transportatorii își sistează activitatea pentru o zi în semn de protest. Vezi pentru când planifică protestul
Transportatorii își sistează activitatea pentru o zi în semn de protest. Vezi pentru când planifică protestul Новости Молдова

Transportul rutier regulat de pasageri va fi sistat pentru ziua de miercuri 23 februarie, ca măsură de protest. Decizia transportatorilor vine după ce luni, 15 februarie, Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) a decis limitarea numărului de pasageri în transportul feroviar și rutier în trafic municipal, raional și interraional – la 50% din capacitatea de îmbarcare.

„Conform Deciziei Consiliului APOTA, ca măsură de protest împotriva Deciziei CNESP nr. 45, transportul rutier regulat de pasageri va fi sistat pentru ziua de miercuri, 23 februarie 2021.

Ne cerem scuze de la pasageri pentru incomoditățile cauzate, dar reiterăm că nu avem altă cale de a lupta cu imcompetența instituțională a funcționarilor publici”, menționează reprezentanții APOTA.

CNESP a instituit măsuri suplimentare de restricție pentru a preveni răspândirea virusului Sars-Cov-2, în contextul în care starea de urgenţă în sănătate publică în R. Moldova se prelungește până în data de 15 aprilie 2021. Măsurile au intrat în vigoare începând cu 17 februarie. Decizia a fost aprobată de CNESP, care constată că situaţia epidemiologică rămâne a fi nefavorabilă.

În acest sens, CNESP a decis limitarea numărului de pasageri în transportul feroviar și rutier în trafic municipal, raional și internațional – la 50% din capacitatea de îmbarcare.

La 16 februarie curent, transportatorii au anunțat că în cazul în care vor fi sancționați pentru nerespectarea restricțiilor impuse de CNESP, ei vor organiza proteste în fața Guvernului, dar și că vor sista rutele regulate.

Ați găsit o eroare în text? Selectați-l și apăsați CTRL+ENTER

Нашли ошибку в тексте?
Сообщите нам!

Сообщить об ошибке

ВАМ ТАКЖЕ МОЖЕТ ПОНРАВИТЬСЯ

Оставить комментарий

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены (*).

30 дн. 7 час.

165

Реклама в ВС