19/02/2021

Zeci de milioane de lei la licitațiile organizate de Primăria Chișinău. Care a fost cel mai scump imobil
Zeci de milioane de lei la licitațiile organizate de Primăria Chișinău. Care a fost cel mai scump imobil Новости Молдова

34,5 milioane de lei – atât va încasa Primăria pentru 11 loturi care au fost scoase la licitație.


Astăzi a avut loc prima licitație funciară cu strigare din acest an, privind vânzarea-cumpărarea terenurilor din intravilanul municipiului Chișinău.

"Mă bucur că am reușit acest lucru, iar vânzarea terenurilor nu se mai dau pe sub masă.", a declarat primarul Capitalei.  

La licitația de astăzi au fost expuse 15 loturi de pământ cu suprafețe de la 0,01 ha, până la 0,29 ha, pentru diverse destinații: construcții sau deservirea obiectivului existent (pentru deținătorii de terenuri adiacente), case de locuit individuale, bază de producere și depozitare, blocuri de locuințe etc. Prețul inițial al terenurilor a fost de la 150 de mii lei, la 4 milioane lei.

Pentru 4 loturi expuse nu s-au înregistrat participanți, iar ultimele 2 au fost adjudecate prin negocieri directe, deoarece s-a înregistrat câte un singur participant. 

Cel mai scump teren vândut la licitație a costat 15 milioane lei, pornind de la prețul inițial de 4 milioane lei. Acesta are suprafața de 0,2915 ha și este destinat pentru construcția unui bloc de locuințe.

Pe parcursul anului 2020, municipalitatea a vândut prin licitație funciară cu strigare 15 loturi de pământ din intravilanul municipiului, în sumă totală de 43,41 milioane lei.

Ați găsit o eroare în text? Selectați-l și apăsați CTRL+ENTER

Нашли ошибку в тексте?
Сообщите нам!

Сообщить об ошибке

ВАМ ТАКЖЕ МОЖЕТ ПОНРАВИТЬСЯ

Оставить комментарий

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены (*).

30 дн. 7 час.

165

Реклама в ВС