28/02/2024

CROWE GLOBAL, ACUM ȘI ÎN MOLDOVA, CU SERVICII DE AUDIT LA CEL MAI ÎNALT NIVEL
CROWE GLOBAL, ACUM ȘI ÎN MOLDOVA, CU SERVICII DE AUDIT LA CEL MAI ÎNALT NIVEL Actual

Intrarea pe piața moldovenească de profil a CROWE Global, a opta rețea globală de consultanță, audit și contabilitate ca mărime din lume, în timp ce Republica Moldova avansează pe calea integrării europene, are toate șansele să devină un eveniment transformator pentru mediul de afaceri local. Cu o rețea globală în peste 150 de țări și o cifră de afaceri anuală de 5,3 miliarde de dolari în 2023, CROWE aduce expertiză internațională și angajament ferm pentru servicii de audit, contabilitate, management al riscurilor și securitate cibernetică de cea mai înaltă calitate. Echipa CROWE, compusă din experți locali și internaționali, este pe cale să deschidă noi oportunități pentru businessul din Republica Moldova.  


Eugen KANSKI

Lansarea pe 8 februarie 2024 a CROWE Global în Moldova a fost primită cald de mediul local de afaceri. Intrarea rețelei este legată de progresul Republicii Moldova pe calea integrării europene, iar nivelul său înalt de expertiză aduce beneficii pentru companiile autohtone cu care va colabora.

„CROWE Moldova dispune de o echipă de audit și contabilitate înalt calificată, cu calificări și expertiză atât pe plan local, cât și internațional și cu peste 15 ani de colaborare cu clienți din diverse sectoare: financiar-bancar, asigurări, microfinanțare, leasing, telecomunicații, energie, retail, agricultură. CROWE Moldova își propune să devină un hub care oferă acces simultan la servicii de audit, contabilitate, guvernanță corporativă, managementul riscului, AML, IT și securitate cibernetică. Vom oferi servicii personalizate, adaptate la mediul de afaceri în continuă schimbare din Republica Moldova”, spune Elena Panainte, Managing Partner al companiei.


Asigurarea unui viitor prosper pentru business

 

Vicepreședintele Asociației Businessului European (EBA), Carolina Bugaian consideră că prezența CROWE în Republica Moldova deschide o serie de oportunități care vizează în special ameliorarea climatului investițional.

 

„Statutul la nivel global al CROWE, a opta cea mai importantă rețea de companii de audit și contabilitate, ridică semnificativ nivelul serviciilor disponibile pentru companiile moldovenești, fapt care va stimula concurența sănătoasă pe piața locală. Vreau să remarc expertiza CROWE în domeniul auditului IT și al securității cibernetice, care este crucial pentru protejarea companiilor împotriva criminalității cibernetice. Acest lucru aduce beneficii firmelor locale nu doar prin fortificarea lor împotriva amenințărilor digitale, dar și prin atragerea investițiilor străine, în special din UE", a declarat vicepreședintele EBA.

Bioprotect, un client al echipei CROWE Moldova, joacă un rol important în sectorul agricol moldovenesc, furnizând produse și servicii de calitate care sporesc productivitatea agriculturii. Fondatorul și directorul companiei, Valeriu Streleț consideră că serviciile profesionale de audit, în special sub umbrela unui brand internațional precum CROWE, vor ajuta întreprinderile să-și crească eficiența și profitabilitatea.

„Pentru orice companie, rolul unui auditor poate fi comparat cu cel al unui medic. Profesioniștii din cadrul CROWE Moldova au expertiza necesară pentru a oferi un diagnostic precis al afacerii, identificând potențialele erori și oferind recomandări valoroase care vor ajuta afacerea să devină și mai eficientă. Ne dorim o colaborare excelentă în viitor pentru a obține rezultate solide", spune directorul Bioprotect.


Și Roman Andronic, directorul societății de asigurări ASTERRA Grup, se arată încântat de colaborarea cu CROWE Moldova și echipa acesteia care a contribuit anterior, prin practici riguroase, la consolidarea stabilității financiare a companiei sale.

 

„O cunosc pe doamna Elena Panainte și echipa sa de aproximativ 20 de ani. Ne bucurăm în mod deosebit de expertiza CROWE Moldova în ce privește adoptarea Standardelor Internaționale de Raportare Financiară (IFRS). Contribuția lor este de neprețuit, nu doar în ce privește partajarea unor insight-uri importante si best practices internationale, ci și posibilitatea de a oferi cursuri de formare pentru specialiștii din domeniul asigurărilor”, menționează directorul ASTERRA Grup.
 
La rândul său, Andrei Stamatian, CEO al Energbank, și-a exprimat aprecierea pentru modul în care CROWE Moldova îmbină know-how-ul local cu expertiza internațională, în special în domeniile ESG și guvernanță corporativă. „Astăzi, este la modă ca firmele să declare că fac ESG, dar când acest fapt este confirmat de o companie de audit, are mult mai multă valoare și te plasează într-o poziție competitivă mai bună", spune șeful Energbank.

Formează o nouă generație de lideri

Într-o epocă în care responsabilitatea socială corporativă (CSR) devine tot mai importantă pentru a măsura cât de implicată este o companie în asigurarea bunăstării comune, CROWE Moldova oferă un exemplu convingător. Elena Panainte, Managing Partner al companiei, a formulat o viziune care promite un impact tangibil asupra educației viitorilor specialiști. Acest lucru este evidențiat prin semnarea unui acord de responsabilitate socială cu Academia de Studii Economice din Moldova (ASEM), care prevede organizarea a cinci seminare practice axate pe Standardele Internaționale de Raportare Financiară (IFRS) și pe principiile fundamentale ale auditului pentru studenții ASEM. Inițiativa nu doar reduce decalajul dintre învățământul academic și activitatea practică, dar și evidențiază deschiderea CROWE pentru susținerea și dezvoltarea viitorilor absolvenți. 

Alexandru Stratan, rectorul ASEM, prezent la eveniment, a remarcat importanța acordului semnat, menționând că este în concordanță cu obiectivele instituției de a-și adapta programele de studii pentru a satisface cerințele mediului de afaceri. „Acest parteneriat reflectă o viziune comună între mediul academic și cel de business în vederea pregătirii studenților pentru mediul competitiv în care vor lucra, în special în domenii precum auditul și serviciile financiare, foarte apreciate de studenți datorită salariilor și condițiilor de muncă pe care le oferă", menționează rectorul.

Elena PANAINTE, Managing Partner CROWE Moldova:

CROWE Moldova își propune să devină un hub care să ofere acces simultan la servicii de audit, contabilitate, guvernanță corporativă, managementul riscului, AML, IT și securitate cibernetică.

Andrei STAMATIAN, CEO al Energbank:

Astăzi, este la modă ca firmele să declare că fac ESG, dar când acest fapt este confirmat de către o companie de audit, are mult mai multă valoare și te plasează într-o poziție competitivă mai bună.

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите CTRL+ENTER

Ați găsit o eroare în text?
Spuneți-ne!

Raportați o eroare

ВАМ ТАКЖЕ МОЖЕТ ПОНРАВИТЬСЯ

Lasa un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate (*).

8 zile 21 ore

207

Publicitate în BC