21/03/2024

Extinde afacerea prin Empatie:
Femeia din fruntea celei mai mari companii stomatologice din Moldova
Extinde afacerea prin Empatie:
Femeia din fruntea celei mai mari companii stomatologice din Moldova Actual

Este cofondatoarea uneia dintre cele mai mari companii stomatologice din Republica Moldova – Smile Dent Team, care a crescut, din 2012, de la o singură clinică cu trei scaune la nouă clinici în prezent, inclusiv în România și Italia. Cum a ajuns o tânără masterandă în Turism și Marketing hotelier la cârma unei afaceri internaționale prospere?


Eugen KANSKI

De aproape 15 ani, Iraida Vetrilă conduce Smile Dent Team, o afacere ce ocupă o nișă promițătoare la intersecția dintre sănătate și turism. În activitatea ei profesională pe piața serviciilor stomatologice își pun amprenta specializarea în Turism și Management hotelier obținută în timpul studiilor la Universitatea de Stat din Moldova. Împreună cu soțul Vadim, Iraida a reușit să construiască o clinică dentară modernă, care dispune în prezent de cel mai dotat laborator din țară și oferă o gamă largă de servicii stomatologice, printre care chirurgie, protetică, ortodonție și terapie.


Smile Dent Team a crescut de la o mică clinică cu șapte specialiști și trei scaune în 2012 la o companie cu peste 500 de angajați și filiale în trei țări ale Europei. Iraida atribuie succesul firmei abordării centrate pe pacient, care se bazează pe empatie, implementarea noilor tehnologii și investiții constante în creșterea profesională a echipei.

„Trăim într-o eră digitală care ne oferă mult mai multe posibilități decât acum câțiva ani. Astăzi, roboții creează componentele fizice, iar oamenii gestionează procesele. Secretul este simplu. Există protocoale de lucru, persoane bine instruite, tehnologii de ultimă generație și o gestiune de calitate a procesului de lucru. Aceștia sunt patru piloni ai succesului Smile Dent Team”, explică Iraida Vetrilă.

Inovare, adaptare, creștere  

Stilul de leadership al Iraidei include viziune strategică și angajament ferm pentru inovație. De asemenea, antreprenoarea acordă multă atenție construirii unor relații puternice cu pacienții și partenerii, asigurându-se că toată lumea este mulțumită de experiența trăită la Smile Dent Team.

„Astăzi, ne definim drept pionieri ai turismului dentar, care au adus în sectorul stomatologiei beneficiile telemedicinii, ale roboților și ale erei digitale. Așa a luat naștere și laboratorul nostru dentar, Diviziunea de Cercetare și Dezvoltare Smile Dent Team lab – o entitate care are drept scop să devină unul din laboratoarele dentare de top din lume, axate pe reabilitarea totală a cavității bucale”, povestește Iraida.

Pe lângă tratamentul stomatologic, pacienții străini care vin la Chișinău beneficiază de un program cultural interactiv conceput de Iraida pentru a prezenta toate lucrurile bune pe care le oferă cultura și tradițiile locale. „Astfel, dincolo de faptul că obțin o dantură frumoasă și funcțională, pacienții noștri se întorc acasă cu amintiri frumoase despre Moldova“, explică femeia de afaceri.

Leadership dincolo de gen

Iraida consideră că feminitatea aduce o valoare importantă în lumea afacerilor, contribuind la succesul companiilor. Ea spune că femeile din business tind să pună accentul pe detalii, pe latura profundă a lucrurilor, ceea ce face diferența. În același timp, cofondatoarea Smile Dent Team susține că talentul managerial al unei persoane nu are o legătură cu sexul acesteia.

„Atât bărbații, cât și femeile pot excela în roluri de manageri și pot aduce contribuții valoroase la conducerea unei afaceri. Niciodată nu m-am simțit discriminată ca femeie în acest rol. Din contră, mă simt ca un pilon al încrederii, al calmului și feminității”, afirmă Iraida.

Una dintre cele mai dificile decizii pe care Iraida Vetrilă le-a luat ca manager a fost extinderea afacerii dincolo de hotarele Republicii Moldova. „În 2020, ne-am trezit cu pandemia la ușă și, dat fiind faptul că oferim servicii stomatologice și pacienților din străinătate, a trebuit să luăm rapid decizia de a ne extinde. Până la urmă, a fost un succes, am reușit să deschidem noi clinici în România și Italia. Această experiență mi-a arătat încă o dată că provocările pot fi transformate în oportunități de creștere", mărturisește femeia de afaceri.


Urmând expansiunea continuă a afacerii, Smile Dent Team a inaugurat recent o nouă clinică în sectorul Râșcani al capitalei. Privind în viitor, Iraida subliniază importanța de a ține pasul cu progresele din industrie, investind mai departe în formarea angajaților și în implementarea noilor tehnologii. Misiunea echipei Smile Dent Team este să rămână fidelă motto-ului său: Redescoperă bucuria de a trăi cu un zâmbet.

Iraida Vetrilă, cofondatoarea Smile Dent Team:


Protocoale de lucru, persoane bine instruite, tehnologii de ultimă generație și o gestiune de calitate a procesului de lucru: aceștia sunt patru piloni ai succesului.


Peste 500 de angajați:

Personalul Smile Dent Team în 2024

9 clinici dentare în 3 țări
aparțin brandului Smile Dent Team

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите CTRL+ENTER

Ați găsit o eroare în text?
Spuneți-ne!

Raportați o eroare

ВАМ ТАКЖЕ МОЖЕТ ПОНРАВИТЬСЯ

Lasa un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate (*).

8 zile 21 ore

207

Publicitate în BC