26/02/2024

ROBOLEX DOCS TE FACE DE 60 DE ORI MAI RAPID ÎN ÎNTOCMIREA DOCUMENTELOR
ROBOLEX DOCS TE FACE DE 60 DE ORI MAI RAPID ÎN ÎNTOCMIREA DOCUMENTELOR Actual

Robolex Docs este un start-up de tehnologie legală, specializat în automatizarea procesului de creare a documentelor cu ajutorul inteligenței artificiale. Platforma reduce cu până la 95% timpul necesar pentru introducerea de date, oferind posibilitatea de prelucrare a unui dosar într-un singur minut.

DRUMUL DE LA  IDEE LA  PRODUS

Directorul executiv al companiei Nicu Predeus spune că totul a început cu ideea de a utiliza inteligența artificială (AI) pentru a eficientiza gestionarea documentelor. „Observând dificultățile cu care se confruntă specialiștii și companiile în crearea și gestionarea actelor, am decis să creăm o soluție care să eficientizeze procesul. Am efectuat cercetări pentru a înțelege nevoile potențialilor clienți. Validarea conceptului a implicat discuții cu juriști și contabili, teste de piață și feedback de la potențialii utilizatori. Așa ne-am asigurat că produsul va avea o cerere reală.” Povestește managerul.

Cu o idee validată, dezvoltatorii au trecut la crearea unei versiuni, care să demonstreze funcționalitatea produsului de bază și a obține un feedback inițial de la utilizatori. În anul 2024 startupul va lansa o serie de produse care vor ajuta profesioniștii și antreprenorii.

„Ne propunem să facem procesul de redactare și gestionarea a documentelor mai accesibil, eficient și econom pentru juriști, contabili, birouri de avocatură și companii de toate dimensiunile. Prin oferirea unei soluții bazate pe AI, dorim să oferim utilizatorilor noștri unelte puternice pentru a-și gestiona nevoile cu o mai mare încredere și control”, menționează antreprenorul.

ECHIPA, INVESTIȚIILE ȘI PIAȚA

Echipa de bază este formată din CEO Nicu Predeus, directorul tehnic Mihai Coșleț și Nicu Chiciuc, dezvoltator inteligență artificială. Sunt persoane cu expertiză în AI, dezvoltare software, drept, marketing și vânzări. Un rol important pentru parcursul startupului l-a avut programul de accelerare UpNext, implementat de Dreamups, organizație ce dezvoltă ecosistemul de startup-uri tehnologice. Datorită lui băieții au beneficiat de recomandările celor mai buni experți și au primit finanțare de la comunitatea de investitori privați Mozaic Angels Syndicate. Ulterior, au câștigat un premiu investițional  de 30 mii de euro la  Pitch Contest la Conferința Dreamicon 2023, eveniment de anvergură, dedicat creșterii sturt-upurilor moldovenești. 

Pentru moment, operațiunile Robolex Docs sunt prezente pe piața moldovenească, iar din ianuarie 2024  și pe piața românească.  Publicul țintă sunt firmele mici și mijlocii de avocatură și contabilitate care se confruntă cu provocări în gestionarea eficientă a volumului mare de documente. Este un instrument, menit să eficientizeze munca avocaților, birourilor de avocatură, companiilor de contabilitate, a colectorilor de datorii dar și a companiilor care nu dispun de resurse necesare pentru angajarea propriului  departament juridic sau doresc să-și optimizeze costurile.

VIITORU PROMIȚĂTOR

Obiectivul principal al Robolex Docs este să ofere un imbold și suport specialiștilor, antreprenorilor în democratizarea accesului la servicii juridice de calitate, prin tehnologie. Compania aspiră să fie lider în industria legal-tech, oferind soluții complete de automatizare și inteligență artificială pentru o gamă largă de clienți. Pe termen lung, Robolex Docs intenționează să extindă gama de servicii. „Planificăm să ne extindem pe alte segmente ale pieței, oferind soluții adaptate nevoilor clienților pentru eficientizarea documentării angajaților, managementului contractual și cercetării. Urmează să adaptăm platforma noastră pentru a răspunde nevoilor diferitelor jurisdicții.  Ne imaginăm startup-ul nu doar ca lider în domeniul legal-tech, dar și ca un catalizator al transformărilor din industrie”, a subliniază antreprenorul.

Echipa lucrează activ pentru a stabili relații cu firme renumite de avocatură și contabilitate, cu organizații profesionale și alte companii tehnologice. Pentru a extinde gama de servicii și a îmbunătăți ofertele,  atenția Robolex Docs se focusează atât pe companii din Republica Moldova cât și din România.  

Viziunea:

1. Inovație Continuă: Integrarea constantă a celor mai noi tehnologii AI și machine learning pentru îmbunătățirea și extinderea capabilităților platformei.

2. Expansiune Globală: Explorarea și penetrarea piețelor internaționale, adaptând produsele pentru a răspunde cerințelor legale specifice fiecărei țări sau regiuni, cu scopul de a deveni un jucător global.

3. Diversificarea Ofertei: Dezvoltarea de noi module și funcționalități care să acopere o gamă mai largă de solicitări.

4. Parteneriate Strategice: Stabilirea de parteneriate cu firme de avocatură de top, instituții academice și alte entități din domeniul juridic pentru a inova și a îmbunătăți practicile juridice.

 

TOP 3 RECOMANDĂRI:

- Focus pe Echipă: Construiți o echipă dedicată și diversificată, cu abilități complementare, un mediu de lucru  deschis la inovație și colaborare.

- Adaptabilitate și învățare continuă: Fiți pregătiți să vă adaptați rapid și să învățați din experiență. Piața și tehnologia se schimbă constant, iar flexibilitatea este cheia supraviețuirii și creșterii.

- Gestionarea finanțelor: Fiți prudenți cu cheltuielile și aveți un plan clar pentru gestionarea finanțelor.

 

 

 

Anul înființării: 2023

Gen de activitate: Software as a Service (simplifică și eficientizează procesului de redactare și gestionare a documentelor)

Număr de angajați: 3

Investiția inițială: fonduri proprii și investiții angel de la Mozaic Syndicate.

Preț: Planuri variate, de la abonamente de bază pentru utilizatori individuali până la pachete personalizate pentru corporații. Costul prelucrării unui dosar cu generarea modelelor de acte variază de la doi la 15 euro. Adoptăm un model de tarifare flexibil, adaptat nevoilor și dimensiunii fiecărui client.

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите CTRL+ENTER

Ați găsit o eroare în text?
Spuneți-ne!

Raportați o eroare

ВАМ ТАКЖЕ МОЖЕТ ПОНРАВИТЬСЯ

Lasa un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate (*).

8 zile 19 ore

207

Publicitate în BC