Actualitate

Serviciul bancar revolut si a incheiat activitatea in moldova

Guvernul Republicii Moldova declară că aplicația bancară Revolut și-a încetat operațiunile în Moldova, subliniind că decizia este de natură pur comercială. Furnizorul bancar din Marea Britanie a luat o decizie similară în mai multe țări, inclusiv în a noastră, unde a funcționat aplicația Lite.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a menționat că strategia companiei se schimbă pentru a oferi o gamă completă de servicii, iar utilizatorii vor fi anunțați ulterior. Vodă a subliniat că au apărut o mulțime de informații incorecte, mai ales ieri dimineață, cu privire la această decizie pur comercială a companiei Revolut, transmite Știri.md.

Au fost răspândite și câteva declarații false că această decizie ar fi legată de Republica Moldova și de incertitudinea situației din țara noastră. Cu toate acestea, nu este cazul, aceasta este o decizie pur comercială a Revolut. Acest lucru a fost confirmat în timpul comunicării cu compania. Decizia de retragere din mai multe țări, și anume o duzină de state, printre care Armenia, Azerbaidjan, Macedonia, Serbia și alte țări la nivel global, este asociată cu o revizuire a portofoliului companiei. În loc să ofere servicii parțiale sau aplicația Lite, care era disponibilă utilizatorilor din Republica Moldova, compania își schimbă strategia de a oferi o gamă completă de servicii. Utilizatorii vor fi anunțați cu privire la actualizări ulterioare. Oricine din țara noastră se poate înregistra pe platforma companiei pentru a primi actualizări viitoare și a fi pe lista de așteptare pentru o gamă completă de servicii. Suspendarea serviciilor în mai multe țări se înscrie în strategia comercială a companiei, a explicat Vodă.

Populara aplicație financiară Revolut și-a anunțat încetarea serviciilor în Moldova. Decizia, care va intra în vigoare pe 20 iulie, a fost comunicată astfel:

Ne pare rău să vă informăm că am decis să întrerupem serviciile Revolut Lite începând cu 20 iulie. Aceasta nu a fost o decizie ușoară și vă mulțumim pentru sprijinul și loialitatea dumneavoastră ca client.

Ce cautam?