Între ianuarie și iunie au fost raportate aproape 75 de incidente de tip hacking și exploatare. Infrastructura a fost principala țintă: peste 80% din pierderi sunt legate de compromiterea cheilor private, frazelor seed și a platformelor vulnerabile. Aceste atacuri s-au dovedit a fi de 10 ori mai devastatoare decât alte forme de furt, subliniind impactul lor tot mai mare.
Companiile de analiză au evidențiat în mod special implicarea hackerilor sprijiniți de state, în special din Coreea de Nord. Activitatea acestora a contribuit semnificativ la creșterea prejudiciilor totale.
Spre comparație, în aceeași perioadă din 2022 pierderile se ridicau la 2 miliarde de dolari, iar în tot anul 2024 au fost doar puțin mai mari decât suma înregistrată acum în doar jumătate de an.
Pe lângă atacurile asupra infrastructurii, aproximativ 12% din fondurile furate au provenit din exploatarea protocoalelor — de la împrumuturi fulger (flash loans) la atacuri de tip reentrancy. Infractorii profită de vulnerabilități din logica contractelor inteligente și a aplicațiilor descentralizate.