12/09/2022

5 sfaturi pentru a fi productiv cînd lucrezi de acasă
5 sfaturi pentru a fi productiv cînd lucrezi de acasă

Multi dintre noi au ales calea freelancing-ului si birourile lor s-au mutat din multinationale tocai pe canapeaua din living. Ceea ce nu este un lucru rau, sustinem antreprenoriatul si profesiile liberale asa ca venim in ajutorul lor cu sfaturi pentru cei care lucreaza de acasa pentru a-i ajuta sa fie mai productivi.

1. In primul rînd trebuie sa va delimitati foarte bine care este spatiul de lucru. Chiar daca practice puteti lucre de oriunde, din bucatarie, din living, din dormitor sau chiar si din baie, nu este bine sa va schimbati locul atat de des. Ai nevoie de un birou mic amenajat intr-un colt al livingului sau dormitorului, cu un scaun comod si de un dulap in care sa tii toate lucrurile de care ai nevoie la indemana.

2. Chiar daca poti lucre oricînd si lua oricît de multe pauze vrei tu, nu este recomandat. Freelancer sau nu, ai nevoie de un program de lucru pentru ca risti fie sa muncesti prea mult, fie prea putin. Impune-ti ore fixe de munca. Pregramul 9-17 nu este o inventie inutila asa ca aplica si tu un orar peste activitatile tale si organizeaza-te pentru a fi mai eficient.

3. Reguli clare pentru ceilalti. Foarte des prietenii nostri au impresia ca daca lucram de acasa suntem mai putin ocupati si mult mai flexibili decat restul persoanelor care au un birou fix la care se duc zilnic. Fals. Nu, nu spune da cafelelor inopinate in miezul zilei si nici nu sta la taclale pe retelele de socializare mai mult decat trebuie pentru ca timpul tau si jobul tau sunt la fel de importante ca ale altora.

4. Activitatile casnice pot astepta. La fel ca atunci cand mergeai la birou, casa ta poate si acum sa te astepte sa termini treaba ca sa fie curatata. Daca ai fi la birou nu ai putea sa iti speli vasele la ora 13.00 si nici sa dai cu aspiratorul la ora 15.00. Tine activitatile care nu au legatura cu jobul departe de programul pe care ti l-ai impus pentru a nu iti afecta eficienta.

5. Nu uita de ceilalti, totusi. La final de zi, iesi in oras la o cafea. Daca simti ca stai de prea mult timp in casa, incearca atunci sa lucrezi intr-o zi dintr-o cafenea sau un work hub, noile locuri pentru freelanceri amenajate special pentru munca si socializare. Nu este bine sa uiti de contactul cu restul lumii pentru ca este un aspect foarte important.

 

Sursa: incomemagazine.ro

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите CTRL+ENTER

Ați găsit o eroare în text?
Spuneți-ne!

Raportați o eroare

ВАМ ТАКЖЕ МОЖЕТ ПОНРАВИТЬСЯ

Lasa un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate (*).

24 zile 12 ore

193-194

Publicitate în BC