09/06/2022

Exporturile Ucrainei de cereale și alte produse agricole au crescut cu 80% în mai dar sunt semnificativ mai mici decât anul trecut
Exporturile Ucrainei de cereale și alte produse agricole au crescut cu 80% în mai dar sunt semnificativ mai mici decât anul trecut Știri din toată lumea

Exporturile Ucrainei de cereale, seminţe oleaginoase şi uleiuri vegetale au crescut cu 80% în mai, faţă de luna precedentă, dar volumele sunt încă semnificativ sub nivelul exporturilor din mai 2021, a anunţat Ministerul Agriculturii.


Livrările au fost dominate de porumb, cu 959.000 tone, în timp ce exporturile de ulei de floarea soarelui au totalizat 202.650 tone.

În mai 2021, Ucraina a exportat 2,245 milioane tone de porumb şi 501.800 tone de ulei de floarea soarelui.

Luni, Ministerul Agriculturii anunţa că până acum în sezonul iulie-iunie 2021/2022 exporturile Ucrainei de cereale au ajuns la 47,2 milioane tone, inclusiv 148.000 tone în primele cinci zile din iunie.

Volumul total include 18,578 milioane tone de grâu, 22,4 milioane tone de porumb şi 5,7 milioane tone de orz.

Înainte de invazia Rusiei, Ucraina exporta până la şase milioane tone de cereale pe lună, dar în ultimele luni volumele au scăzut la aproximativ un milion de tone.

Conform datelor Ministerului Agriculturii, 709.600 tone de produse agricole au fost exportate cu trenul, 798.800 tone prin porturile de la Dunăre şi 212.089 tone cu camioanele.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a sosit marţi seară în Turcia pentru a discuta despre stabilirea de coridoare maritime pentru a facilita exporturile de cereale în Marea Neagră.

Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a declarat marți că au început lucrări de reconstrucţie în teritoriile ucrainene care se află acum sub controlul Rusiei, menţionând în acest sens că „Căile Ferate Ruse (RJD), cu sprijinul Ministerului rus al Apărării, au creat condiţiile pentru reluarea traficului feroviar între Rusia, Donbas, Ucraina şi Crimeea pe şase tronsoane de cale ferată”, potrivit agenției EFE, citată de Agerpres.

„Am început transportul de marfă către Mariupol, Berdiansk şi Herson”, a adăugat el, menţionând că aceasta implică 1.200 de kilometri de cale ferată.

În plus, a spus Şoigu, portul Mariupol de la Marea Azov a început să primească nave de marfă.

„Deminarea portului Mariupol a fost încheiată. Acesta funcţionează normal şi a primit primele nave”, a declarat ministrul rus.

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите CTRL+ENTER

Ați găsit o eroare în text?
Spuneți-ne!

Raportați o eroare

ВАМ ТАКЖЕ МОЖЕТ ПОНРАВИТЬСЯ

Lasa un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate (*).

13 zile 10 ore

187-188

Publicitate în BC