16/06/2022

FMI: Războiul din Ucraina a sporit nevoia de finanțare externă a Moldovei
FMI: Războiul din Ucraina a sporit nevoia de finanțare externă a Moldovei Știri din toată lumea

Impactul războiului din Ucraina și al sancțiunilor internaționale împotriva Rusiei și a Belarusului, inclusiv întreruperile comerciale, prețurile mai mari și mai volatile la energie și afluxul de refugiați, a avut un impact semnificativ asupra Moldovei.
Acești factori au sporit nevoia de finanțare externă. Declarația a fost făcută de directorul general adjunct al Fondului Monetar Internațional (FMI), Kenji Okamura, la finalul vizitei sale în Republica Moldova, transmite ipn.md, cu referire la comunicatul de presă al reprezentantului rezident al FMI la Chișinău.

Oficialul a spus că, în timpul vizitei sale în Moldova, comunicarea cu refugiații ucraineni l-a ajutat să înțeleagă mai bine situația lor. "Am vizitat mai multe regiuni ale țării și peste tot am întâlnit oameni care au dat dovadă de generozitate și ospitalitate față de refugiați și nu putem decât să admirăm acest lucru. Solicit comunității internaționale să continue să susțină abordarea de integrare a Moldovei față de refugiați și eforturile sale de promovare a reformelor în fața multiplelor crize", a declarat oficialul FMI.

Kenji Okamura a subliniat politica fiscală și monetară echilibrată implementată de autoritățile moldovenești, precum și reacția promptă a acestora la consecințele negative ale războiului din Ucraina și la creșterea inflației. Oficialul a declarat că, în timpul întâlnirilor cu conducerea țării, "a salutat angajamentul ferm al autorităților față de programul lor de reforme ambițioase în administrația publică și măsurile pe care le-au luat în mod transparent ca răspuns la criza energetică. Aceste reforme sunt cruciale pentru a stimula mai bine creșterea economică incluzivă și durabilă", a declarat directorul general adjunct al FMI.

La 11 mai, Consiliul de administrație al FMI a aprobat acordarea de asistență financiară suplimentară pentru Moldova. Sprijinul material va ajuta țara să facă față provocărilor provocate de războiul din Ucraina, să atragă finanțare externă suplimentară și să ofere sprijinul necesar celor mai vulnerabili.

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите CTRL+ENTER

Ați găsit o eroare în text?
Spuneți-ne!

Raportați o eroare

ВАМ ТАКЖЕ МОЖЕТ ПОНРАВИТЬСЯ

Lasa un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate (*).

13 zile 9 ore

187-188

Publicitate în BC