08/03/2023

Iranul spune că a descoperit un zăcământ uriaș de „aur alb”
Iranul spune că a descoperit un zăcământ uriaș de „aur alb” Știri din toată lumea

Iranul spune că a descoperit un depozit masiv de litiu, un element cheie pentru bateriile pentru telefoane, tablete și vehicule electrice, într-una dintre provinciile din vestul țării. „Pentru prima dată în Iran, o rezervă de litiu a fost descoperită în Hamedan”, a spus la televiziunea de stat iraniană Mohammad Hadi Ahmadi, un oficial al Ministerului Industriei, Minelor și Comerțului din Iran.

Ministerul estimează că depozitul conține 8,5 milioane de tone de litiu, care este adesea numit „aur alb” pentru industria vehiculelor electrice, aflată în creștere rapidă. Dacă această cifră se dovedește a fi exactă, zăcământul ar fi a doua cea mai mare rezervă de litiu cunoscută din lume, după Chile, cu 9,2 milioane de tone metrice de metal, potrivit U.S.

Geological Survey. Elementul este o componentă crucială în catozii bateriilor litiu-ion din vehiculele electrice, precum și în bateriile reîncărcabile folosite la telefoanele mobile. Prețul metalului a crescut vertiginos în ultimul an din cauza cererii mai mari de piese pentru vehicule electrice, a problemelor de pe lanțul global de aprovizionare și a inflației, dar a scăzut recent, pe fondul scăderii vânzării vehiculelor electrice. Dacă informațiile despre zăcământul de litiu din Iran se adeveresc, acesta ar fi un colac de salvare pentru economia țării.
digi24.ro

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите CTRL+ENTER

Ați găsit o eroare în text?
Spuneți-ne!

Raportați o eroare

ВАМ ТАКЖЕ МОЖЕТ ПОНРАВИТЬСЯ

Lasa un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate (*).

8 zile 21 ore

207

Publicitate în BC