15/06/2022

Numărul milionarilor în dolari din lume a crescut
Numărul milionarilor în dolari din lume a crescut Știri din toată lumea

Numărul persoanelor cu active de investiții de cel puțin un milion de dolari în 2021 în lume a crescut cu 7,8%, ajungând la 22,5 milioane de persoane. 
În același timp, averea totală a celor mai bogați oameni de pe planetă a crescut cu 8% față de anul precedent - până la 86.000 de miliarde de dolari (82.000 de miliarde de euro), relatează dw.com.

Datele se regăsesc în raportul World Wealth Report, publicat marți, 14 iunie, de compania de consultanță Capgemini.  

Numărul milionarilor în dolari a crescut în această perioadă și în Germania, care este una dintre cele trei țări cu cei mai bogați oameni din lume. Potrivit Capgemini, în Germania există în prezent 1,63 milioane de astfel de persoane. Cu 100.000 de persoane mai mult decât în anul precedent.   

Camgemini estimează că această evoluție a fost influențată de creșterea prețurilor la bursă, precum și de o redresare a pieței globale după anul pandemic 2020. 

Potrivit expertului companiei, Klaus-Georg Meyer, previziunile pentru 2022 sunt mult mai modeste. Până la urmă, creșterile ratelor dobânzilor de către băncile centrale pentru a combate inflația ridicată afectează starea de spirit de pe piețele bursiere și prețurile acțiunilor de pe burse.   

Potrivit Capgemini, cel mai mare număr de milionari în dolari trăiește în SUA: 7,46 milioane. Pe locul doi în acest clasament se află Japonia, cu 3,65 milioane de milionari în dolari. Germania, pe locul trei, este urmată de China, cu 1,54 milioane de milionari în dolari.

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите CTRL+ENTER

Ați găsit o eroare în text?
Spuneți-ne!

Raportați o eroare

ВАМ ТАКЖЕ МОЖЕТ ПОНРАВИТЬСЯ

Lasa un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate (*).

13 zile 9 ore

187-188

Publicitate în BC