26/12/2022

Rusia spune că vrea să vândă din nou gaze în Europa prin conducta Yamal
Rusia spune că vrea să vândă din nou gaze în Europa prin conducta Yamal Știri din toată lumea

Vicepremierul rus, Alexander Novak, a declarat că Rusia își dorește să reia aprovizionarea cu gaze naturale către Europa prin gazoductul Yamal, oprit din decembrie 2021, când Polonia a renunțat să mai cumpere din Rusia în favoarea utilizării gazului stocat în Germania.
„Piaţa europeană rămâne relevantă pe măsură ce deficitul de gaze persistă şi avem toate oportunităţile de a relua aprovizionarea. De exemplu, conducta Yamal-Europe, care a fost oprită din motive politice, rămâne nefolosită”, a declarat Alexander Novak pentru Tass, conform digi24.ro. 

Conducta Yamal-Europe a fost oprită din decembrie 2021 deoarece Polonia a renunţat să cumpere din Rusia în favoarea utilizării gazului stocat în Germania. În mai, guvernul de la Varşovia a reziliat acordul cu Rusia după ce a respins anterior cererea acesteia de a plăti gazul în ruble. Gazprom a reacţionat întrerupând aprovizionarea şi a informat că nu va mai putea exporta gaze prin Polonia după ce guvernul de la Moscova a impus sancţiuni companiei care deţine tronsonul polonez al conductei Yamal-Europe.

Novak a reiterat, de asemenea, că Rusia discută despre livrări suplimentare de gaze prin Turcia după crearea unui hub în această ţară. El a mai spus că Rusia estimează că a livrat 21 de miliarde de metri cubi de gaz natural lichefiat (GNL) în Europa în 2022. 

„Anul acesta am reuşit să creştem semnificativ livrările de GNL către Europa”, a spus oficialul rus. „În cele 11 luni ale anului 2022 au crescut la 19,4 miliarde de metri cubi, până la sfârşitul anului se aşteaptă 21 de miliarde de metri cubi”.

digi24.ro
 

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите CTRL+ENTER

Ați găsit o eroare în text?
Spuneți-ne!

Raportați o eroare

ВАМ ТАКЖЕ МОЖЕТ ПОНРАВИТЬСЯ

Lasa un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate (*).

3 zile 11 ore

195

Publicitate în BC