27/12/2022

Agricultorii au cerut mai multe programe flexibile de la băncile din țară
Agricultorii au cerut mai multe programe flexibile de la băncile din țară Ştiri Moldova

 Posibilitățile de obținere a creditelor preferențiale pentru sectorul agricol în anul 2023, în scopul sporirii securității alimentare și îmbunătățirii productivității, au fost discutate de conducerea Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) cu exponenții instituțiilor financiare din țară și cu agricultorii, transmite MOLDPRES. 

Părţile au examinat opțiunile de amânare a plăților la creditele acordate producătorilor agricoli, în special celor care au fost afectați de seceta din anul curent și de criza regională. Alte subiecte discutate au vizat stabilirea unor programe flexibile de rambursare a creditelor, oferirea posibilității de recreditare și stabilirea unor rate la dobânzi mai reduse pentru nevoile financiare ale entităților economice agricole.

Potrivit ministrului de resort, Vladimir Bolea, sectorul agricol deține o pondere importantă în economia națională, iar soluționarea problemelor financiare ale agricultorilor este imperativă.

„Sectorul agricol necesită investiții permanente, și din acest motiv instituțiile statului și băncile comerciale trebuie să sporească accesibilitatea la resurse financiare. Atenția noastră trebuie să fie orientată spre îmbunătățirea condițiilor de creditare, iar serviciile financiare furnizate de băncile comerciale să devină mai atractive. În perioada următoare vom analiza posibilitățile de creare a unor mecanisme eficiente de sprijin și de fortificare a unor instrumente de garantare la nivel național ce ar putea fi dezvoltate în beneficiul întreprinderilor agricole mici, pentru a facilita accesul la finanțare”, a rezumat oficialul.

moldpres.md

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите CTRL+ENTER

Ați găsit o eroare în text?
Spuneți-ne!

Raportați o eroare

ВАМ ТАКЖЕ МОЖЕТ ПОНРАВИТЬСЯ

Lasa un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate (*).

6 zile 7 ore

206

Publicitate în BC