23/09/2022

Ambasadorul Japoniei: Prezența vinurilor moldovenești a crescut mult pe piața japoneză
Ambasadorul Japoniei: Prezența vinurilor moldovenești a crescut mult pe piața japoneză Ştiri Moldova

În ultimii 10 ani, prezența vinurilor moldovenești a crescut mult pe piața japoneză și trebuie să fie continuate eforturile în această direcție. Declarația a fost făcută de Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Yoshihiro Katayama, transmite Moldpres.
Ambasadorul Japoniei la Chișinău speră ca varietatea și cantitatea produselor moldovenești să crească pe piața japoneză.

„În mod sigur, vinurile moldovenești sunt foarte apreciate, dar nu la potențialul existent. Cred că există un spațiu de desfacere mai mare. În anul 2025, în orașul Osaka, va fi organizată o expoziție internațională, la care urmează să participe și Republica Moldova, unde vor fi prezentate mai multe produse ale țării și va fi realizat un schimb de experiență”, a spus oficialul. Japonia este al treilea cel mai mare donator al Republicii Moldova, după SUA şi UE. Un suport, în sumă de 26,54 mln de dolari SUA, a fost alocat pentru domeniul agricol și creșterea producției pe piețele externe.

„De fiecare dată, înainte de a decide sectorul pentru asistența de dezvoltare vorbim cu partenerii de aici. În urma discuțiilor, s-a stabilit că agricultura este o ramură foarte importantă pentru economia țării. Astfel, am oferit resursele necesare pentru ca Republica Moldova să poată procura tehnică nouă. În baza rapoartelor prezentate am putut urmări cum contribuie aceste donații la economia țării și mă bucur că vedem rezultate bune în acest sens. Sunt fericit că aceste echipamente ajută la creșterea competitivității produselor moldovenești pe piețele străine”, a menționat ambasadorul.

Yoshihiro Katayama a fost numit Ambasador al Japoniei în Republica Moldova la începutul anului 2020.

Sursa: Moldpres, noi.md

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите CTRL+ENTER

Ați găsit o eroare în text?
Spuneți-ne!

Raportați o eroare

ВАМ ТАКЖЕ МОЖЕТ ПОНРАВИТЬСЯ

Lasa un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate (*).

22 zile 19 ore

203

Publicitate în BC