07/11/2022

ANRE: În Moldova, prețul carburanților este printre cel mai mic din Europa
ANRE: În Moldova, prețul carburanților este printre cel mai mic din Europa Ştiri Moldova

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) susține că în pofida creșterii prețurilor pe plan regional, nivelul prețurilor la carburanți în Republica Moldova este unul din cele mai mici din Europa. 

„Având în vedere faptul că Republica Moldova nu are producție proprie și importă 100% din necesarul de produse petroliere din afara țării, fluctuațiile pe piețele internaționale se reflectă inevitabil la nivelul prețurilor la pompă pentru consumatorii finali”, comunică Agenția.

Potrivit Agenției care face referire la datele publicate de Globalpetrolprices.com, la situația din 31 octombrie 2022, prețurile stabilite de către ANRE „rămân a fi în continuare unele din cele mai mici de pe continentul european”.

„Prețuri mai joase decât în Republica Moldova pot fi găsite doar în Federația Rusă, Belarus și Turcia, țări care dispun de capacități proprii semnificative de producere și care reprezintă jucători importanți în lanțul logistic regional de utilizare a petrolului rusesc”, precizează Agenția.

De menționat că pe 8 noiembrie carburanții se scumpesc. Dacă motorina va fi mai scumpă cu 7 bani și va costa 27,70 bani, atunci motorina se scumpește cu 21 de bani. Pentru cea din urmă, șoferii vor achita 26,27 bani pentru un litru de carburant.

newsmaker.md

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите CTRL+ENTER

Ați găsit o eroare în text?
Spuneți-ne!

Raportați o eroare

ВАМ ТАКЖЕ МОЖЕТ ПОНРАВИТЬСЯ

Lasa un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate (*).

21 zile 16 ore

193-194

Publicitate în BC