19/07/2022

ANRE: Prețul la benzină și motorină a scăzut cu 4 lei într-o lună
ANRE: Prețul la benzină și motorină a scăzut cu 4 lei într-o lună Ştiri Moldova

Pe parcursul ultimelor 30 de zile, prețul la benzină și motorină a scăzut cu 4 lei.
Despre aceasta anunță Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE).

Potrivit ANRE, după atingerea unui nivel istoric maximal al prețurilor la carburanți, care au ajuns la 33,90 lei/litru la benzina COR 95 și 32,46 lei/litru la motorina standard, începând cu a doua jumătate a lunii iunie, acestea au scăzut continuu.

"Scăderile prețurilor de comercializare a carburanților de către ANRE se datorează diminuării cotațiilor Platts, indicator care stă la baza metodei actuale de determinare a nivelului prețurilor în condițiile în care Republica Moldova importă produsele petroliere în proporție de 100%", explică ANRE.

Totodată, instituția asigură consumatorii finali de corectitudinea prețurilor maximale de comercializare a produselor petroliere principale de tip standard și reiterează faptul că mecanismul actual de formare a prețurilor generează prețuri corecte și transparente, care reflectă fidel atât tendințele de creștere a cotațiilor internaționale, cât și cele de scădere.

Menționăm că pentru ziua de mâine, 20 iulie, prețurile maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard au ajuns să fie mai mici cu 4 lei/litru decât acum o lună.

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите CTRL+ENTER

Ați găsit o eroare în text?
Spuneți-ne!

Raportați o eroare

ВАМ ТАКЖЕ МОЖЕТ ПОНРАВИТЬСЯ

Lasa un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate (*).

4 zile 19 ore

189

Publicitate în BC