15/07/2022

Câți bani au mai rămas în fondul de subvenționare pentru anul 2022
Câți bani au mai rămas în fondul de subvenționare pentru anul 2022 Ştiri Moldova

În primele 6 luni ale anului 2022, Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) a debursat pe contul solicitanților de subvenții aproximativ 819 milioane de lei din Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural (FNDAMR).

Astfel, în Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural (FNDAMR) au mai rămas circa 930 de milioane de lei, transmite  Mold-street.com.

87% au fost pentru plata restanţelor la subvenţii din 2021

Datele AIPA relevă că, în prima jumătate a acestui an, circa 87%, adică majoritatea alocațiilor din acest fond, au fost direcționate pentru plata restanţelor la subvenţii din 2021: 

  • subvenții postinvestiționale – 717 milioane de lei;
  • subvenții în avans pentru dezvoltarea proiectelor start-up – 13 milioane de lei;
  • subvenții în avans pentru îmbunătățirea nivelului de trai și de muncă în mediul rural – 40 de milioane de lei;
  • plăți directe per cap de animal – 49 de milioane de lei.
  • Amintim că FNDAMR, în anul 2022, constituie 1.750 de milioane de lei, în creștere cu 650 de milioane de lei față de 2021.

Cine este eligibil

Eligibili pentru subvenționare sunt producătorii agricoli, autoritățile publice locale de nivelul întâi și entitățile economice ce desfășoară activități non-agricole care efectuează investițiile în conformitate cu criteriile de eligibilitate stabilite de Legea 276/2016 cu privire la principiile de subvenționare în dezvoltarea agriculturii și mediului rural și Regulamentele de subvenționare.

Totodată, AIPA reiterează că-și asumă angajamentul de a autoriza plățile către toți producătorii agricoli care au depus dosarul pentru subvenționare și întrunesc criteriile de eligibilitate.

Datele AIPA mai relevă că până în prezent nu a fost efectuată nicio plată de subvenții postinvestiționale în baza cererilor depuse în acest an. Numărul acestora a trecut de 2.520 de cereri în valoare de circa 475 de milioane de lei.

Cele mai numeroase sunt pentru Submăsura 1.3. Stimularea investiţiilor pentru procurarea tehnicii şi utilajului agricol convenţional.

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите CTRL+ENTER

Ați găsit o eroare în text?
Spuneți-ne!

Raportați o eroare

ВАМ ТАКЖЕ МОЖЕТ ПОНРАВИТЬСЯ

Lasa un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate (*).

4 zile 21 ore

189

Publicitate în BC