02/03/2023

Cifra de afaceri realizată de către rezidenții Moldova IT park în anul 2022 a crescut
Cifra de afaceri realizată de către rezidenții Moldova IT park în anul 2022 a crescut Ştiri Moldova

Cifra de afaceri realizată de către rezidenții Moldova IT park în anul 2022 a depășit cu 48% venitul pentru anul 2021 și a constituit peste 10 mlrd. lei, dintre care 89% reprezintă export. Datele au fost prezentate la Adunarea Generală a rezidenților Moldova IT Park, comunică Ministerul Economiei. 

“Moldova IT Park s-a dovedit a fi cea mai importantă inițiativă de dezvoltare a industriei IT și de sporire a competitivității acesteia la nivel regional. De aceea, e important să asigurăm continuitatea. Astfel, ne propunem pentru prima jumătate a anului curent elaborarea și promovarea proiectului de lege privind modificarea legii parcurilor IT, cu scop de extindere a garanției juridice privind impozitul unic și a termenului de funcționare a Moldova IT Park. Totodată, este important să fie consolidate capacitățile administrației parcului, de gestionare a relației cu rezidenții acestuia și cu partenerii de dezvoltare” a  menționat secretarul de stat, Viorel Garaz.

Numărul rezidenților Moldova IT park a atins cifra de 1 343 rezidenți activi, cu un număr de angajați de peste 18 700. De la lansarea parcului pană în prezent au fost create 951 companii noi, 71% din totalul companiilor. În prezent, în park sunt înregistrate 211 companii cu capital străin din 38 țări (adică, 16% din numărul total de rezidenți).

yellowpages.md

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите CTRL+ENTER

Ați găsit o eroare în text?
Spuneți-ne!

Raportați o eroare

ВАМ ТАКЖЕ МОЖЕТ ПОНРАВИТЬСЯ

Lasa un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate (*).

6 zile 8 ore

206

Publicitate în BC