18/07/2022

Consiliul UE a adoptat măsuri de liberalizare a exportului din Moldova
Consiliul UE a adoptat măsuri de liberalizare a exportului din Moldova Ştiri Moldova

Uniunea Europeană facilitează creșterea exporturilor de produse agricole din Republica Moldova. Consiliul UE a adoptat astăzi un regulament de liberalizare temporară a comerțului în privința a șapte produse agricole din Republica Moldova: roșiile, usturoiul, strugurii de masă, merele, cireșele, prunele și sucul de struguri.

„Nu putem ignora impactul războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei și impactul asupra Republicii Moldova. Odată cu ridicarea taxelor vamale pentru restul produselor agricole care nu au fost deja complet liberalizate, Republica Moldova poate exporta acum cel puțin de două ori mai multe astfel de produse către UE fără taxe vamale. 

Prin aceste măsuri excepționale, UE își aprofundează relațiile comerciale cu Republica Moldova și își demonstrează sprijinul pentru stabilizarea economiei Republicii Moldova”, a declarat Jozef Síkela, ministrul ceh al industriei și comerțului, citat de Calea Europeană, transmite jurnal.md.

Războiul de agresiune nejustificat al Rusiei împotriva Ucrainei are un impact devastator și asupra Republicii Moldova. deoarece a afectat infrastructura ucraineană și, ca rezultat, RM a pierdut accesul la piețele din Ucraina, Belarus și Rusia.

La intrarea în vigoare, decizia de astăzi se va aplica, pentru o perioadă de un an.

Decizia de astăzi este condiționată de respectarea principiilor prevăzute la articolul 2 din acordul de instituire a unei zone de liber schimb aprofundate și cuprinzătoare, care a liberalizat aproape toate schimburile comerciale cu Republica Moldova, cu excepția celor șapte produse agricole vizate de acest regulament.

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите CTRL+ENTER

Ați găsit o eroare în text?
Spuneți-ne!

Raportați o eroare

ВАМ ТАКЖЕ МОЖЕТ ПОНРАВИТЬСЯ

Lasa un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate (*).

4 zile 20 ore

189

Publicitate în BC