22/11/2021

Din 12 decembrie îşi va relua circulația trenul Chişinău-București
Din 12 decembrie îşi va relua circulația trenul Chişinău-București Ştiri Moldova

Întreprinderea de Stat „Calea Ferată din Moldova” aduce la cunoștința călătorilor că, începând cu data de 12 decembrie 2021, se va relua circulația trenului Chișinău-București. Până pe 31 decembrie trenul va circula de două ori pe săptămână, cu plecare din Chișinău în zilele de joi și duminică, iar din București în zilele de luni și vineri, transmite Moldpres.

Potrivit instituţiei, începând cu 2 ianuarie 2022, trenul va circula de trei ori pe săptămână, cu plecare din Chișinău în zilele de marți, joi și duminică, iar din București - în zilele de luni, miercuri și vineri.

Plecarea trenului din Chișinău este la ora 17.20, sosirea în București - la ora 6.17. Respectiv, plecarea din București va fi la ora 19.20, sosirea la Chișinău - la ora 8.15.

Costul călătoriei a rămas același – tariful SMART (nerambursabil) – 19 euro, prețul unui bilet pentru călătoria în vagon cu compartimente – 580 lei, în vagon capitonat 670 lei. Copiii cu vârsta cuprinsă între 4 și 12 ani vor beneficia de o reducere de până la 40%. Începând cu ziua de astăzi, biletele pot fi procurate la casele gării feroviare, iar din 6 decembrie și prin internet, accesând site-ul www.cfm.md.

De asemenea, la gara Chișinău se pot achiziționa documente de călătorie pentru trenurile care circulă din București în direcția Budapesta, Sofia, Viena și mai departe cu transbordare la orice alte rute din țările europene, indică CFM.

Concomitent cu începerea circulației trenului nr. 105/106 Chișinău-București, se va relua circulația zilnică a trenului de frontieră Iași-Ungheni.

Începând cu luna martie 2020 și până în prezent, circulația trenurilor de călători în trafic internațional în Republica Moldova a fost suspendată. Din 28 august 2021 a fost reluată circulația trenului Chișinău-Odesa. „Administrația ÎS „Calea Ferată din Moldova” depune toate eforturile pentru a relua circulația trenurilor și în relația cu alte state – Rusia, Belarus, Ucraina”, rezumă un comunicat al întreprinderii.

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите CTRL+ENTER

Ați găsit o eroare în text?
Spuneți-ne!

Raportați o eroare

ВАМ ТАКЖЕ МОЖЕТ ПОНРАВИТЬСЯ

Lasa un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate (*).

15 zile 9 ore

181-182

Publicitate în BC