12/08/2022

Din luna octombrie, am putea avea energie electrică din România: Contractul, semnat de Transelectrica și Moldelectrica
Din luna octombrie, am putea avea energie electrică din România: Contractul, semnat de Transelectrica și Moldelectrica Ştiri Moldova

Operatorii de Transport și de Sistem (OTS), Transelectrica și Moldelectrica (Operatorul de Transport și de Sistem din Republica Moldova), au semnat joi, 11 august, contractul care face posibile schimburile comerciale de energie electrică între România și Republica Moldova.

Primele tranzacții de energie electrică între ambele state sunt estimate pentru luna octombrie a acestui an. 

Schimburile comerciale de energie electrică cu Republica Moldova vor începe imediat după finalizarea întregului proces care implică armonizarea detaliilor tehnice și aspectelor comerciale. 

Prin colaborarea susținută a celor doi Operatori de Transport și de Sistem în vederea unui acord care se va concretiza prin alocarea de capacitate de interconexiune, va exista un flux dinamic al tranzacțiilor de energie electrică între participanții la piața de energie din România și cei din Republica Moldova. 

Realizarea cu succes a procesului de comercializare a energiei electrice pe interconexiunea între România și Republica Moldova reprezintă un angajament de susținere între cei doi Operatori de Transport și de Sistem și, de asemenea, contribuie la dezvoltarea și buna funcționare a pieței de energie la nivel european. 

În 16 martie 2022 s-a realizat sincronizarea cu succes a sistemelor electroenergetice din Ucraina și Republica Moldova cu sistemul electroenergetic european. 

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите CTRL+ENTER

Ați găsit o eroare în text?
Spuneți-ne!

Raportați o eroare

ВАМ ТАКЖЕ МОЖЕТ ПОНРАВИТЬСЯ

Lasa un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate (*).

29 zile 7 ore

200

Publicitate în BC