06/03/2023

După o lună de ieftiniri, ANRE atestă o creștere a prețurilor la carburanți
După o lună de ieftiniri, ANRE atestă o creștere a prețurilor la carburanți Ştiri Moldova

După o perioadă de circa o lună în care prețurile la carburanți au scăzut continuu, ce a rezultat cu o ieftinire pronunțată de peste trei lei per litru la motorină, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) atestă o ușoară majorare a valorii cotațiilor Platts. 

Potrivit ANRE, „ultimele majorări ale prețurilor la carburanți se datorează exclusiv creșterii cotațiilor Platts pentru produsele derivate din petrol la bursele internaționale, indicator care se află la baza metodei actuale de determinare a nivelului prețurilor”.

„Astfel, în intervalul ultimelor două săptămâni, care este utilizat de către ANRE în calculul prețurilor, creșterea cotațiilor Platts este de 73 de dolari/tona în cazul motorinei și de 46 de dolari/tona în cazul benzinei, tendință care se menține și în continuare. Totodată, și cotația țițeiului Brent, a ajuns în ultimele zile la peste 85 $/baril, în timp ce la începutul lunii februarie erau înregistrate cotații sub 79 de dolari/baril”, a precizat ANRE.

În aceste condiții, pentru ziua de marți, ANRE a stabilit un preț maxim pentru benzina COR 95 de 24 de lei și 70 de bani, în creștere cu zece bani. Totodată, motorina va fi comercializată cu cel mult 22 de lei și 26 de bani per litru, prețul fiind mai mare cu 15 bani.

moldpres.md

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите CTRL+ENTER

Ați găsit o eroare în text?
Spuneți-ne!

Raportați o eroare

ВАМ ТАКЖЕ МОЖЕТ ПОНРАВИТЬСЯ

Lasa un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate (*).

22 zile 11 ore

197

Publicitate în BC