27/01/2021

Energia electrică s-a ieftinit. Care este noul tarif aprobat de ANRE
Energia electrică s-a ieftinit. Care este noul tarif aprobat de ANRE Ştiri Moldova

 

Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică a aprobat reducerea tarifelor și prețurilor reglementate pentru energia electrică furnizată de "Premier Energy Distribution” și "RED-Nord”.

 

ANRE a aprobat prețul reglementat pentru energia electrică furnizată de "Energocom” în mărime de 123 bani/kWh.

De menționat că, pe parcursul anului 2020, ANRE a micșorat de 2 ori prețul pentru energia electrică furnizată de S.A. „Energocom”. Prețul inițial fiind de 1,60 lei/kWh.

 

Mai mult, la finele anului 2020, ANRE din oficiu a inițiat procedura de ajustare a prețurilor reglementate de furnizare a energiei electrice de către "Premier Energy” și a dat curs solicitării de ajustare a prețurilor reglementate de furnizare a energiei electrice înaintată de "Furnizarea Energiei Electrice Nord”.

În urma estimărilor ANRE a constatat devieri tarifare pozitive pe parcursul anului 2020, cu un excedent de peste 5%. Astfel, prețul mediu de furnizare a energiei electrice de către Î.C.S. „Premier Energy” S.R.L. a fost calculat de ANRE în mărime de 1,44 lei/kWh, preț ce este cu 14,3 bani/kWh mai mic comparativ cu prețul mediu în vigoare.

Consumatorii finali deserviți de Î.C.S. ,,Premier Energy” S.R.L. ale căror instalații de utilizare sunt racordate la rețelele electrice de distribuție de tensiune joasă vor achita 1,51 lei/kWh, cu 16,6 bani/kWh mai puțin decât prețul în vigoare.

Totodată, prețul mediu de furnizare a energiei electrice de Furnizarea Energiei Electrice Nord din 1 februarie a fost stabilit în mărime de 1,865 lei/kWh, preț ce este cu 13,4 bani/kWh mai mic decât prețul mediu în vigoare.

Este de menționat, că ANRE a sensibilizat conducerea RED-Nord și a reiterat necesitatea reducerii costurilor de bază și îmbunătățirea eficienței businessului de distribuire și furnizare a energiei electrice, astfel încât să fie posibilă o reducere a prețurilor la energia electrică mai semnificativă și proporțională altor operatori din piață.

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите CTRL+ENTER

Ați găsit o eroare în text?
Spuneți-ne!

Raportați o eroare

ВАМ ТАКЖЕ МОЖЕТ ПОНРАВИТЬСЯ

Lasa un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate (*).

18 zile 2 ore

171

Publicitate în BC